Legea pensiilor, schimbată în Senat. Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii de muncă. Cine beneficiază

Soldații sau gradații profesioniști ar putea beneficia, alături de o parte a militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special care se bucură deja de această măsură, de reducerea vârstei standard de pensionare, potrivit unei inițiative legislative ce va ajunge în curând la votul senatorilor, având propunere de adoptare. Totodată, s-ar putea mări și numărul militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special ce ar putea ieși mai repede la pensie.

18 apr. 2019, 07:13
Legea pensiilor, schimbată în Senat. Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii de muncă. Cine beneficiază

Schimbările privind pensionarea anumitor militari și polițiști se regăsesc în Propunerea legislativă pentru completarea art.21 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, document ce va ajunge curând, cu propunere de adoptare, la votul senatorilor și care are nevoie, pentru a se putea aplica, de votul Camerei Deputaților și de publicare în Monitorul Oficial.

Citeşte şi Alertă în sistemul de pensii! Lovitură pentru pensionari. Statul pregăteşte impozitarea cu 90% a acestor venituri

În esență, prin această propunere legislativă se dorește asigurarea egalității de tratament pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă. Mai exact, documentul prevede ca, pe lângă cei ce beneficiază deja de această măsură, de reducere vârstei de pensionare să poată beneficia și soldații sau gradații profesioniști trecuți în rezervă la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, la expirarea contractului sau atunci când nu mai îndeplinesc criteriile specifice.

Mai multe detalii pe avocatnet.ro.