Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, dus la spital imediat ce a ajuns la Summitul G20 de la Bali

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a fost dus de urgenţă la spital, imediat ce a ajuns la Summitul G20 de la Bali. Informaţia a fost confirmată de Guvernatorul din Bali, care a declarat pentru Reuters că Serghei Lavrov a fost dus la spital pentru un "control", dar "a revenit imediat" la hotel și este sănătos.

14 nov. 2022, 11:40
Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, dus la spital imediat ce a ajuns la Summitul G20 de la Bali

Ministrul de Externe al Rusiei a acuzat probleme de sănătate imediat ce a ajuns în Indonezia, duminică seara, la Summitul G20 de la Bali. Serghei Lavrov, în vârstă de 72 de ani, ar fi fost dus de urgenţă luni la un spital cu o problemă la inimă. Potrivit spynews.com, Lavrov a fost dus la Spitalul Sanglah din capitala provinciei Denpasar. Informaţia a fost confirmată şi de Guvernatorul din Bali, care a declarat agenției de presă Reuters că Serghei Lavrov a fost dus la spital pentru un „control”, dar „a revenit imediat” și este sănătos.

Citeşte şi: Ce decizie a luat Putin pentru militarii tineri din Donețk și Luhansk

 

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, dezminte spitalizarea în Bali

Imediat după apariţia informaţiei în presa internaţională, Ministerul de Externe al Rusiei a calificat articilele drept „știri false”.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova, a sugerat pe Telegram căeste în prezent cu Lavrov.

„Aici, cu Serghei Viktorovich, în Indonezia, citim știrile și nu ne vine să credem ochilor: se dovedește că este internat”, a spus ea.

Citeşte şi: Rusia ar putea accepta înfrângerea în Ucraina. Occidentul i-ar fi transmis lui Putin condițiile de capitulare în război

Ulterior, pe reţelele de socializare a apărut un video cu Serghei Lavrov pe terasa hotelului în care este cazat în Bali.

Într-o declaraţie pentru agenția de presă rusă TASS, oficialul rus a spus că rapoartele medicale sunt un „joc politic”. Ulterior, s-a fotografiat şi la piscina hotelului, afişând un zâmbet larg.

Ministrul de Externe, Lavrov, participă la summit-ul de la Bali în locul președintelui rus Vladimir Putin, care a optat să nu meargă în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Oficial, Kremlinul a transmis că Vladimir Putin este „prea ocupat” pentru a participa la summit-ul G20, dar analiștii politici din Rusia au speculat că îi este frică să nu fie umilit sau asasinat, scrie DailyMail.