Festival de glume acasă la Serghei Mizil. De Crăciun, Victor Ciutacu şi Nicolae Ceauşescu au fost invitaţii omului de afaceri

Atmosferă de mare sărbătoare acasă la Serghei Mizil în a doua zi de Crăciun. Fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil a avut invitaţi de seamă la masa de Crăciun, printre aceştia jurnalistul România TV Victor Ciutacu şi fiul lui Ion Ceauşescu (fratele mai mic al dictatorului), Nicolae Ceauşescu.

27 dec. 2022, 00:49

Serghei Mizil şi Victor Ciutacu au stat la aceeaşi masă de sărbătoarea Naşterii Domnului. Li s-au alăturat Nicolae Ceauşescu şi o prietenă, iar voia bună a fost la ea acasă. S-au depănat amintiri, s-au spus glume, s-au făcut urări, s-au lansat provocări. Iar limbajul licenţios de care Serghei Mizil nu se ascunde s-a simţit şi el în largul lui.

Festival de glume acasă la Serghei Mizil. Invitaţi: Victor Ciutacu şi Nicolae Ceauşescu

Fiul fostului ministru de Finanţe din perioada comunismului şi-a îndemnat invitaţii să adreseze urări poporului român. În timp ce Nicolae Ceauşescu le-a urat românilor „sănătate, fericire, noroc şi să-şi împlinească toate visele bune„, Victor Ciutacu le-a adresat un îndemn, acela de a nu rata Revelionul România TV.

Au urmat câteva minute în care Serghei Mizil „l-a scos la tablă” pe nepotul dictatorului Ceauşescu, punându-i întrebări din Biblie, în special din scena Naşterii Domnului.

Eu am scris Biblia„, a glumit Serghei Mizil în momentul în care invitaţii au remarcat cunoştinţele de religie pe care le are.

Cum îl chema pe tatăl lui Hristos?„, l-a întrebat Serghei pe Nicolae.

Nu răspund la provocări„, a venit răspunsul.

Fecioara Maria naşte pe Mesia în ţara vestită„, completează Victor Ciutacu, care menţionează că, în copilărie, mergea cu Steaua.

Eu ţin cu Dinamo„, încearcă Nicolae Ceauşescu să deturneze conversaţia.

Eu mergeam cu chei potrivite când plecau ei cu Steaua„, vine replica lui Serghei Mizil.

Serghei Mizil: „Ar vrea Iohannis să mă înjure la câte i-am zis, dar până vorbeşte, îi trece mandatul”

În contextul în care Nicolae Ceauşescu a menţionat faptul că mama lui este telespectatoare fidelă a emisiunii Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu, jurnalistul România TV l-a provocat pe Serghei Mizil să-şi amintească jignirile cu care l-au împroşcat politicienii români de-a lungul timpului.

Citeste si Serghei Mizil, atac tăios la adresa lui Klaus Iohannis, după ce România nu a intrat în Spațiul Schengen: „Cred că niciodată nu s-a întâmplat să fim atât de umiliți!”

Băsescu m-a făcut reziduu al sistemului comunist, Iliescu m-a făcut lepră şi unchi-su (dictatorul Nicolae Ceauşescu – n.red.) pederast, cred că nici nu ştia ce înseamnă. Iohannis cred că ar vrea să mă înjure la câte i-am zis, dar până vorbeşte îi trece mandatul„, a glumit în stilu-i caracteristic Serghei.

Dialogul savuros dintre cei trei îl puteţi urmări în clipul de mai jos:

Tradiţia pozei cu tabloul cu cocoş

Absolvent de Arte Plastice, Serghei Mizil a realizat, de-a lungul timpului, picturi care au fost expuse atât în ţară, cât şi în străinătate. Acasă a mai păstrat, însă, foarte puţine tablouri care-i poartă semnătura. Unul dintre ele îi este peste măsură de drag. Este vorba despre tabloul care înfăţişează un cocoş.

Iar această lucrare primeşte o însemnătate aparte de Crăciun, atunci când Serghei face tradiţionala poză de Crăciun alături de invitaţi. Poză care nu se realizează, în casa lui Serghei Mizil, lângă brad, ci sub tabloul cu cocoş.

Pasiunea pentru pictură, i-a fost descoperită și cultivată lui Serghei Mizil de prietenii artiști ai tatălui. A mers, însă, pe acest drum din proprie voinţă, şi nu pentru că i-ar fi impus tatăl său. După Revoluţie, însă, Serghei Mizil a renunţat la pictură.

Nici nu beam cât pictam! Eu afară vindeam foarte bine. Pictam foarte colorat, aveam simțul culorii foarte dezvoltat. Eu am fost ultima generație a lui Alexandru Ciucurencu, care a fost cel mai mare pictor al nostru. Mi-ar fi plăcut să fac banii pe care îi am acum, să trăiesc din pictură ar fi fost ideal, dar e greu (…). Din punctul meu de vedere, ca să faci bani legal în România, nu există, pentru că nu ai pârghiile”, a explicat Serghei Mizil într-un interviu mai vechi acordat lui Gojira în podcastul Aproximativ discuţii.