Serghei Șoigu a ieșit la atac: „Occidentul nu ia în considerare propunerile Rusiei de rezolvare a problemelor-cheie / SUA ne-a forțat să intervenim în Ucraina”

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, se plânge că Occidentul nu acceptă solicitările administrației de la Moscova în domeniul securității. 

24 mai 2022, 20:58
Serghei Șoigu a ieșit la atac: „Occidentul nu ia în considerare propunerile Rusiei de rezolvare a problemelor-cheie / SUA ne-a forțat să intervenim în Ucraina”

În opinia Rusiei, Occidentul provoacă conflictul militar din Ucraina, care s-ar putea extinde.

„În ciuda eforturilor Rusiei, Occidentul nu a luat în considerare propunerile de rezolvare a problemelor-cheie pentru securitatea noastră – neextinderea NATO la est și nelocuirea armelor de atac în apropierea teritoriului rusesc. Totul s-a făcut exact invers”, a declarat Șoigu, marți, în cadrul unei ședințe a Consiliului miniștrilor apărării al organizației Tratatului de Securitate Colectivă, relatează Interfax.

Serghei Șoigu susține că SUA are în plan „dezmembrarea completă” a securității internaționale.

„Statele Unite au stabilit un curs pentru dezmembrarea completă a arhitecturii existente a securității internaționale, însoțind-o cu desfășurarea globală a unui sistem de apărare antirachetă, dezvoltarea sistemelor de rachete cu rază medie de acțiune și cu rază mai scurtă de acțiune”, a adăugat ministrul rus al Apărării.

 

Rusia, forțată să intervină în Donbas, susține Serghei Șoigu

 

În acest context, Rusia „a fost forțată” să declanșeze operațiunea militară, susține Șoigu.

„Rusia a fost forțată să lanseze o operațiune militară specială (n. r.: invazia în Ucraina) pentru a proteja oamenii de genocid, precum și demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, asigurându-i statutul de neutru și fără arme nucleare”, a mai transmis militarul.

În plus, apropiatul lui Vladimir Putin a asigurat că va oferi sprijin pentru aliații Rusiei.

„Știm câtă presiune se exercită asupra aliaților noștri. În cursul amenințărilor, șantajului, intrigilor nedisimulate. Toate acestea necesită din partea noastră o coeziune și mai mare, o coordonare mai activă și mai clară a acțiunilor”, a declarat Șoigu.

„Rusia va continua să ofere aliaților săi asistența necesară în neutralizarea amenințărilor emergente și apărarea suveranității”, a adăugat Șoigu.