Sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, în iulie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că o sesiune extraordinară a acestui for va fi organizată la începutul lunii iulie.

24 iun. 2014, 14:17
Sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, în iulie

valeriu Zgonea a declarat că pe ordinea de zi se vor afla ratificarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, proiectul de lege care vizează reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator şi, eventual, legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, dacă va fi declarată neconstituţională de CCR.

‘Părerea mea că sesiunea extraordinară va avea loc pe 2-3 iulie, la Cameră şi la Senat, pentru CAS, pentru Acordul de asociere al R. Moldova, pentru o eventuală neconstituţională lege privind capacitatea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada verii’, a afirmat Zgonea, citat de Agerpres.

Senatul a aprobat REDUCEREA CAS cu 5% din luna octombrie 2014

El a precizat că termenul de întocmire a raportului Comisiei de resort pentru proiectul de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, primit marţi de Camera Deputaţilor, este 30 iunie. În opinia sa, această lege va intra în vigoare de la 1 octombrie.

‘Prim-ministrul a spus că există rezerve la buget pentru a aplica această lege. Am făcut un calcul că la 1 octombrie ar trebui să fie promulgată şi să intre în vigoare pentru cetăţeni’, a adăugat Zgonea.

Senatul a adoptat marţi, cu 109 voturi pentru şi o abţinere, proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, acesta urmând să fie supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.