Sever Voinescu: ”Stupefiantă şi amuzantă”, revizuirea pragului electoral în varianta Tokes

Democrat-liberalul Sever Voinescu, purtător de cuvânt şi vicepreşedinte PDL, apreciază că propunerea europarlamentarului Laszlo Tokes privind modificarea legislaţiei electorale în sensul introducerii principiului proporţionalităţii etnice reprezintă o idee "stupefiantă şi amuzantă" şi că o solicitare de schimbare a legii se adresează Parlamentului şi nu şefului statului. 

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 19:46
Sever Voinescu: ”Stupefiantă şi amuzantă”, revizuirea pragului electoral în varianta Tokes
  • Citeşte şi Tokes cere eliminarea pragului electoral şi reprezentare proporţională pentru minorităţi
  • „Dacă e vorba despre o modificare legislativă, domnul Tokes trebuia să se adreseze Parlamentului. Acolo se fac legile. Altfel, nu am a comenta scrisorile pe care domnul Tokes le scrie preşedintelui”, a declarat, pentru Agerpres, Sever Voinescu.

    Întrebat care este opinia sa despre sintagma „proporţionalitate etnică”, el a spus că nu ştie „ce este asta”. „Şi nici nu cred că există noţiunea asta undeva în lume. Ce este asta proporţionalitate etnică? Şi, repet, cred că este o invenţie a domnului Tokes şi nu are niciun fel de substanţă din punct de vedere al standardelor democraţiei. (…) Ideea de proporţionalitate etnică într-un sistem electoral este, pentru mine, cum să spun, stupefiantă şi amuzantă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PDL.

    Europarlamentarul Laszlo Tokes i-a solicitat sprijinul preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, ca principiul proporţionalităţii etnice să fie introdus în legislaţia electorală înainte de alegerile din acest an, pentru a fi respectate astfel drepturile comunităţii maghiare din Transilvania.