Sezonul de schi a ținut până în august, în California. Munţii din Sierra Nevada au fost complet acoperiți de

Sezonul de schi a ținut până în august, în California. În timp ce flăcările se pregăteau să devoreze un Hawaii aglomerat de turişti, până duminica trecută s-a putut schia în munţii din Sierra Nevada, unde zăpada căzută în cantităţi mari iarna aceasta a durat foarte mult, oferind al doilea cel mai lung sezon de schi cunoscut vreodată aici: 275 de zile.

11 aug. 2023, 18:51
Sezonul de schi a ținut până în august, în California. Munţii din Sierra Nevada au fost complet acoperiți de
Sezonul de schi a ținut până în august, în California

Sezonul de schi a ținut până în august, în California. „Noi am ajuns doar de două ori cu teleschiurile deschise în august: în 1995, după sezonul gigantic ’94-’95, şi în 2017, după un alt an grozav”, a comentat Ron Cohen, directorul staţiunii Mammoth Mountain.

Citește și: Cutremur puternic în California, cu magnitudinea 6,2. Seismul a zguduit oraşul San Francisco

Sezonul de schi a ținut până în august, în California

„După atâţia ani de secetă, zăpada din această iarnă în California a fost o nebunie, de trei ori mult decât nivelurile medii, în unele zone. Unele staţiuni de schi au fost nevoite să se închidă, pentru că era prea multă zăpadă

”, afirmă Daniel Duane, scriitor, surfer şi pasionat de munte în publicaţia „New York Times”.

Două dintre cele mai mari staţiuni de schi din Lacul Tahoe erau încă pline în iulie, o perioadă a anului în care munţii erau de obicei acoperiţi de flori. La Mammoth Mountain, teleschiurile s-au închis în urmă cu doar câteva zile.

Canicula îi determină pe oameni să recurgă la gesturi ireale

Canicula îi determină pe oameni să recurgă la gesturi ireale. Întregul moment a fost surprins de camerele de supraveghere montate în curtea unor americani din Gardena, California și a devenit viral după ce aceștia le-au distribuit pe rețelele de socializare spre amuzamentul internauților de pe tot mapamondul.

În imaginile respective apare un curier care lasă un pachet în fața unei uși, își așează telefonul pe o masă, apoi se aruncă, îmbrăcat în piscină. După această baie rapidă, înotătorul de ocazie iese din piscină și se întoarce nonșalant la vehiculul său.

Chiar dacă gestul curierului pare a fi un capriciu, se pare că proprietarul casei ar fi lăsat în instrucțiunile de livrare un mesaj în care scria: „Dacă vrei să înoți, ești binevenit”.

În aceste momente, California se confruntă cu un val extrem de caniculă. Dacă în luna iunie, în Gardena, temperaturile au urcat până la maxime de 23 de grade Celsius, acum acestea au crescut la 54 de grade Celsius în Death Valley, cel mai fierbinte loc de pe Pământ, care este în continuare vizitat de un număr uriaș de turiștii.