Sezonul răcelilor: 10 sfaturi pentru un sistem imunitar mai bun

Anotimpul rece se instalează cu o mulţime de neplăceri. Trecerile haotice de la cald la frig ne bulversează şi nici nu mai ştim cum să ne protejăm. De aceea, acestei perioade îi mai spunem şi 'sezonul răcelilor'.

RomaniaTV.net
16 oct. 2011, 10:27
Sezonul răcelilor: 10 sfaturi pentru un sistem imunitar mai bun

1. Incearca sa reduci stresul

Uneori, stresul este bun. Este modul prin care corpul tau se pregatese de o provocare, cum ar fi emotia de dinaintea unei prezentari. Dar un stres sustinut poate fi foarte rau pentru sanatatea ta. Studiile au aratat ca stresul iti poate slabi sistemul imunitar – cel care este responsabil de lupta cu bolile. Incearca sa reduci stresul, evitand cat de mult poti factorii care iti provoaca stari neplacute. Gaseste timp ca sa te relaxezi si sa faci lucrurile ce iti fac placere. Sezonul racelilor

2. Pastreaza o atitudine pozitiva

Gandurile pozitive pot sa confere sistemului tau imunitar un stimulent. Un studiu a aratat ca atunci cand oamenii sunt mai optimisti, sistemul lor imunitar este mai puternic. Ca sa iti conservi optimismul, rezerva-ti timp ca sa faci ceea ce iti face placere cel mai tare, cauta lumina ori de cate ori treci prin situatii dificile si incearca sa nu te afunzi in sentimente si ganduri negative.

3. Mananca alimente ce contin antioxidanti

Fructele si vegetalele te pot ajuta sa obtii o doza sanatoasa de antioxidanti. Aceste substante protejeaza celulele de radicalii liberi care afecteaza organismul. Ca sa va hraniti cu o mai mare varietate de antioxidanti, alegeti fructe si vegetale de diferite culori ca portocalele, ardei grasi, brocoli, kiwi, morcovi, pepeni rosii si galbeni, papaya, laptuci.

4. Ia vitamine

Multivitaminele ajuta organismul sa isi construiasca un sistem imunitar mai puternic. Vitaminele A, C, D, E, zincul si magneziul sunt foarte importante pentru functionarea organismului.

5. Evita mancarea procesata

Fast food-ul, snacksurile, dulciurile si sucul acidulat nu prea asigura un bun aport de vitamine, fibre sau alti nutrienti. Si de cele mai multe ori, acestea contin mai multi aditivi si chimicale care pot fi daunataoare corpului tau. Cand alegi aceste alimente in locul alimentelor bogate in nutrienti, cum sunt vegetalele, fructele si cerealele, risti sa iti depravezi corpul exact de ceea ce are nevoie cel mai tare.

mai multe pe garbo.ro