Sfântul Ştefan 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ziua în care cei bolnavi, cei nedreptăţiţi, cei care se judecă de mult timp au parte de miracole. Ce trebuie să împarţi în această zi ca să ţi se împlinească dorinţele

Anual, pe 27 decembrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ştefan, întâiul mucenic ce și-a dat viața pentru credință și primul dintre diaconi, ales la propunerea Sfinților Apostoli.

26 dec. 2022, 12:22
Sfântul Ştefan 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ziua în care cei bolnavi, cei nedreptăţiţi, cei care se judecă de mult timp au parte de miracole. Ce trebuie să împarţi în această zi ca să ţi se împlinească dorinţele

Sfântul Ştefan 2022. Acestei mari sărbători a creştinătăţii îi sunt specifice o serie de tradiţii şi superstiţii pe care credincioşii le repsectă având credinţa că sunt aducătoare de noroc.

Sfântul Ștefan 2022. Ce trebuie să faci în această zi ca să atragi spor în casă

În această zi, trebuie pomeniţi toţi cei plecaţi în veşnicie, dar mai cu seamă cei dispăruţi în împrejurări tragice. Pachete cu mâncare trebuie împărţite nu doar celor nevoiaşi, dar şi persoanelor tinere care poartă numele acestui mare sfânt, potrivit alba24.ro

Creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau cei care se judecă de multă vreme pot primi ajutor grabnic în această zi. Pentru aceasta, este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită.

Pentru sporul casei şi pentru sănătatea celor apropiați care se confruntă cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune.

Citeste si Regulile simple de rugăciune ale lui Gigi Becali. Doar aşa Dumnezeu îţi va da ceea ce ai nevoie!

Se zice că azi este bine să te împaci cu toți cei cu care ești certat.

În unele zone din Muntenia, gospodinele prepară pâinicile lui Ştefan, din aluat asemănător celui de cozonac. După coacere, acestea se ung cu miere. Aceste pâinici simbolizează pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan. Ele se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor nevoiași.

Sfântul Ştefan 2022. De ce este acest sfânt prăznuit în a treia zi de Crăciun

Sfântul Ştefan este prăznuit imediat după Naşterea Mântuitorului fiind un sfânt foarte important întrucât a fost primul care a vestit şi mărturisit credinţa în Hristos.

După întemeierea Bisericii, apostolii, aleşi dintre bărbaţii „plini de Duh Sfânt şi de înţelepciune”, au fost chemaţi să slujească în biserici. Ștefan a fost primul dintre cei şapte apostoli. Alături de ceilalţi şase – Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmenă şi Nicolae -, a predicat cuvântul Evangheliei, a botezat şi a ținut slujbe.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

Pentru credinţa lui a fost ucis cu pietre. În timp ce era lovit cu pietre, Ştefan se ruga pentru sufletele asupritorilor: “Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta”. El a devenit astfel primul martir creştin. Potrivit tradiţiei, trupul său a fost înmormântat într-o peşteră de Gamaliel.