Sfârşit tragic pentru o tânără din Oradea în SUA. A murit într-un teribil accident. Familia nu are bani să o aducă acasă

Virgilia Nicula, o tânără de 25 de ani originară din Oradea, a murit într-un tragic accident care a avut loc la sfârşitul lunii mai în Richmond, Statele Unite ale Americii. Tânăra se afla în SUA din 2014, după ce a mers acolo cu Work and Travel.

09 iun. 2016, 08:54
Sfârşit tragic pentru o tânără din Oradea în SUA. A murit într-un teribil accident. Familia nu are bani să o aducă acasă

Virgilia Nicula s-a născut la Oradea, iar după terminarea liceului a urmat cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, scrie voceatransilvaniei.ro. Apoi, în anul 5 de studii, în 2014, a urmat un program de Work and Travel în SUA, s-a îndrăgostit de San Francisco şi a decis să rămână acolo.

Viaţa ei a fost curmată, însă, la sfârşitul lunii mai. Marţi, 24 mai, tânăra Virgilia Nicula se afla în drum spre locul de muncă, însă maşina ei s-a defectat şi a fost nevoită să oprească pe una dintre benzile de circulaţie. Se întâmpla la ora 1:30 dimineaţa, iar la câteva momente după ce a oprit a fost izbită de o altă maşină, condusă de un tânăr care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte şi Suprevieţuire miraculoasă: A fost DECAPITAT într-un accident de maşină şi TRĂIEŞTE. Are şanse de recuperare completă

Un apropiat al tinerei a povestit cum s-a petrecut tragedia în urma căreia Virgilia Nicula şi-a pierdut viaţa.

„A sunat la Poliţie pentru ajutor, un echipaj a trecut pe partea opusă a autostrăzii şi a văzut că e cu avariile pornite şi s-au întors pe la prima ieşire. Până când au ajuns un alt şofer a lovit-o în plin din spate. A ajuns la spitalul din San Francisco, unul dintre cele mai bune din SUA, dar din păcate era în stare critică, în comă cerebrală. Medicii au reuşit, folosid datele de pe permisul ei de conducere, să posteze un mesaj pe pagina ei de Facebook pentru ca părinţii sau familia să contacteze spitalul. Mama ei, care locuieşte în Oradea, a aflat doar câteva ore mai târziu despre accident, iar noi, prietenii ei apropiaţi care locuim în State am fost primii care am mers la spital”, a povestit Ovidiu Ciortan.

Mama tinerei a reuşit în timp record, cu sprijinul celor de la serviciul de paşapoarte şi a celor de la Ambasada SUA, să obţină viza şi să plece în State, ajungând două zile mai târziu la fiica ei.

„Din păcate cei de la spital nu mai aveau ce să facă, pentru că doar aparatele o mai ţineau în viaţă, şi au aşteptat-o pe mama ei să îşi dea consimţământul să fie scoasă de la aparate. Ea în SUA şi-a exprimat dorinţa de a dona organele în cazul unui accident”, a mai spus amicul tinerei.

Acum, familia lui Virgilia Nicula încearcă să o aducă înapoi în ţară pentru a fi înmormântată în locul unde s-a născut. I-au cumpărat un sicriu şi o rochiţă albă de mireasă. Costurile de repartiere sunt însă foarte mari, ridicându-se la câteva zeci de mii de dolari. Familia, ajutată de comunitatea de români din SUA, a reuşit să strângă o parte din sumă, dar mai e nevoie încă de bani.

Cei care doresc să doneze o sumă cât de mică o pot face în conturile:
RO71BTRL00501201742283XX
RO20BTRLUSDCRT0074228301
Banca Transilvania