Sfatul de sănătate. Ce facem ca să nu ajungem la hemoroizi

Milioane de oameni sunt afectați de hemoroizi și acesția reprezintă o problemă medicală majoră. În prezent, 6 din 10 adulți suferă de hemoroizi, dar asta nu înseamnă că tinerii nu pot fi și ei în pericol. Rușinea îi face pe mulți să nu meargă la un consult de specialitate motiv pentru care se ajunge la cazuri grave.

15 feb. 2019, 07:10
Sfatul de sănătate. Ce facem ca să nu ajungem la hemoroizi

Chirurgul Bogdan Safta a explicat cum putem preveni această afecțiune și de la ce apar de fapt aceste vene dureroase, scrie antena3.ro.

Citeşte şi 12 sfaturi despre sănătate pe care ar trebui să le urmezi

„Putem combate printr-un stil de viață sănătos, printr-o alimentație corectă. Primul factor al apariției hemoroizilor este constipația. Orice lucru care previne constipația, previne și apariția hemoroizilor. Trebuie să avem alimentația bogată în fibre, săracă în carne roșie și hidratare. O activitate sedentară prelungită poate favoriza apariția hemoroizilor. O predispoziție o au femeile, în special după sarcină. Hemoroizii sunt niște dilatații venoase. Îi operăm când sângerează, când durerea devine insuportabilă sau când sunt incompatibili cu un anumit stil de viață. Operația nu este complicată, dar este destul de dureroasă”, a spus chirurgul Bogdan Safta.