Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul ca să fii fericit

Secretul unei fericiri de durată ar putea fi rezumată în numai câteva cuvinte mai puţin obişnuite: „Neuronii care colaborează se interconectează mai bine". Această propoziţie este susţinută de neuropsihologul Rick Hanson.

RomaniaTV.net
20 iun. 2017, 20:38
Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul ca să fii fericit

„Cu cat mai mult neuronii (celulele creierului) lucreaza impreuna, cu cat mai intensitatea colaborarii cu atat mai bine se vor interconecta si va creste forta lor interioara in ceea ce priveste sentimentele de fericire, recunostinta, incredere, succes, ai iubi si a se simti iubit”.

Insa cei mai multi dintre oameni nu pot ramane zi de zi intr-o stare emotionala pozitiva astfel incat sa se transforme in obisnuinta inclusiv la nivel neuronal (ceea ce inseamna ca nu exista destul colaborare si interconectare intre celulele creierului). Pe de alta parte, in mod natural oamenii au tendinta de a se fixa pe experientele negative. Emotiile pozitive si cele negative folosesc diferite sisteme de memorare, potrivit lui Hanson si emotiile pozitive nu se transfera usor in memoria pe termen lung.

Hanson sustine ca problema este legata de faptul ca oamenii sunt construiti astfel incat sa se concentreze pe lucrurile rele. Iar aceasta „eroare negativa” determina creierul sa reactioneze intens la vestile rele, comparativ cu modul in care raspunde la vestile bune. Creierul a evoluat pentru a cauta in mod constant amenintarile si cand gaseste una s-o izoleze si astfel sa piada din vedere imaginea de ansamblu.

„Din cauza acestei erori negative a creierului ne este atat de greu sa invatam din experientele pozitive, desi aceasta este cea mai buna cale de a ne creste forta interioara”, sustine Hanson.

Modalitatea pentru a „conecta cu fericirea” in creier este sa raman in prezent, sa te bucuri de momentele placute si fericite pe care ti le oferea viata.

„Cheia este sa incerci sa aduci lucrurile bune in creierul tau. Adica sa treci experientele pozitive in memoria pe termen lung a creierului”, spune Hanson.

Specialistul dezvaluie unele dintre cele mai ascunse secrete ale neuropsihologiei pentru a depasi erorile negative si sa fixezi fericirea in creier, optimizandu-ti potentialul pentru bucurie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.