Şi-a dat foc în faţa tribunalului unde era judecat extremistul Anders Breivik VIDEO

Un bărbat şi-a dat foc în faţa tribunalului din Oslo, unde era judecat extremistul norvegian Anders Breivik. Potrivit autorităţilor, omul a traversat strada care duce spre tribunal în timp ce s-a autoincendiat.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 16:14
Şi-a dat foc în faţa tribunalului unde era judecat extremistul Anders Breivik VIDEO

Poliţiştii s-au grăbit să smulgă de pe el hainele în flăcări. Cu toate acestea, bărbatul, despre care se crede că ar fi cetăţean norvegian, a suferit arsuri grave şi a fost transportat la spital, scrie The Guardian. 

Bărbatul a aprins mai întâi o căciulă pe care o purta pe cap. A ţinut-o puţin în mâna stângă, în timp ce cu dreapta turna pe haine un lichid inflamabil. În timp ce făcea aşa, bărbatul se îndrepta către intrarea în tribunal păzită de poliţişti şi încercuită cu bariere mobile.

Bărbatul a încercat să mişte unele dintre bariere şi să treacă în partea cealaltă a lor. La un moment dat s-a împiedicat şi a căzut, iar poliţiştii au încercat să îl imobilizeze şi să stingă hainele în flăcări ale bărbatului.

Procesul lui Breivik a continuat astăzi cu mărturii ale supravieţuitorilor masacrului de pe insula Utoya. Autorităţile au anunţat că deocamdată nu au motive să creadă că gestul bărbatului are vreo legătură cu procesul lui Breivik, care se afla în tribunal în momentul incidentului.