Şi-a pus canapelele printre bolnavi ca să-şi primească banii pe chirie

Mai mulţi romi au pus stăpânire pe clădirile spitaliceşti din Timişoara. Este şi cazul Spitalului Municipal, unde pentru a-i forţa pe reprezentanţii spitalului să plătească chiria cerută, Vişinel Stancu şi-a adus canapele în saloanele pacienţilor, scrie evz.ro.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 13:53
Şi-a pus canapelele printre bolnavi ca să-şi primească banii pe chirie

Vișinel Stancu și-a adus o canapea în Secția de Chimioterapie a Spitalului Municipal, amenințând doctorii cu evacuarea.

Conducerea  spitalului a tot încercat să negocieze o nouă chirie cu proprietarul. În zadar. Romii au început să-şi mute mobila în spital, printre bolnavii de cancer, cu gând să se instaleze acolo, în cazul în care chiria nu le este plătită.

După săptămâni de amenințări din partea romilor şi negocieri, edilii timișoreni l-au convins până la urmă pe Vișinel să accepte o chirie de șase ori mai mică decât cea cerută inițial. Acesta ceruse 14 euro pentru fiecare metru pătrat din clădire, însă a acceptat suma de 2,3 euro/mp.

Vișinel Stancu nu e singurul rom care încasează chirie de la primărie pentru o secție sanitară.

Una din primele clădiri spitaliceşti ajunse în mâinile romiilor a fost sediul Institutului de Sănătate Publică. Lista continuă cu Laboratorul Spitalului de Copii, unde se mai găsește și secția TBC a aceluiași spital, și Dispensarul TBC de pe strada Semenic.