Situaţie gravă la Sibiu: Nu mai sunt locuri la ATI pentru adulţii cu COVID. La Pediatrie sunt ocupate 4 din 6 locuri

Municipiul Sibiu, Satul Şelimbăr, Sat Veştem, Sat Arpaşu de Jos intră din 24 octombrie, ora 00.00, în scenariul roşu după ce incidenţa cumulată a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1000 de locuitori. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis vineri să adopte noi restricţii precum obligativitatea purtării măştilor, închiderea şcolilor, a restaurantele, cinematografelor. În acelaşi timp, prefectul judeţului atrage atenţia că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu nu mai are locuri la ATI pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID. la Spitalul Clinic de Pediatrie sunt ocupate patru din cele şase locuri, iar unul dintre copii este în stare gravă. 

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 13:59
Situaţie gravă la Sibiu: Nu mai sunt locuri la ATI pentru adulţii cu COVID. La Pediatrie sunt ocupate 4 din 6 locuri

Sibiul intră în scenariul ROŞU. Toate cursurile se vor muta în online, iar masca devine obligatorie

„La nivelul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem) şi UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori (…) pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 24.10.2020, ora 00:00 până la data de 06.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem) şi UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), prezente în toate spaţiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

Începând cu data de 24.10.2020, ora 00:00 se închid cinematografele, teatrele, restaurantele şi cafenelele care funcţionează în interior. 

De asemenea, şcolile se închid, iar cursurile se vor face doar online până în data de 6 noiembrie.

Citeşte şi: Gest şocant la Spitalul din Sibiu. Un pacient infectat cu coronavirus s-a SINUCIS

 

Sibiul nu mai are locuri libere la ATI pentru pacienţi COVID-19

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt ocupate toate cele 12 paturi la ATI destinate pacienţilor COVID-19, a anunţat prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu

La Spitalul Clinic de Pediatrie sunt ocupate patru din cele şase paturi. Unul dintre copiii internaţi aici este în stare gravă, fiind intubat, a mai spus prefectul.

În aceste condiţii, pacienţii cu COVID-19 din Sibiu care au necesitat internare la Terapie Intensivă au fost transferaţi în spitalele din alte localităţi. 

„Au fost duşi la Terapie Intensivă în alte localităţi, în alte judeţe. Deci, când în alte judeţe au rezervă la ATI, acolo se vor duce pacienţii. De altfel, astăzi aveam la ora 8,00 de dimineaţă, 282 de persoane internate, la ATI deja doamna doctor Coldea a spus, la ATI la copii avem şase locuri, patru sunt ocupate, deci mai sunt două libere”, a declarat prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

„Legat de locurile de la Terapie Intensivă, toate cele 12 paturi sunt ocupate în prezent”, a declarat directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea.