Sibiu, pe harta celor mai frumoase orașe din Europa! Forbes a făcut topul celor mai cochete orășele de pe continent

Orașul Sibiu, cunoscut pentru pentru frumusețea sa debordantă, i-a cucerit pe cei de la Forbes. Publicația internațională a inclus fosta capitală a Principatului Transilvaniei în top 10 cele mai frumoase orașe mici din Europa.

01 sept. 2023, 18:02
Sibiu, pe harta celor mai frumoase orașe din Europa! Forbes a făcut topul celor mai cochete orășele de pe continent
Sibiu, pe harta celor mai frumoase orașe din Europa!

Sibiu, pe harta celor mai frumoase orașe din Europa! Anunțul a fost făcut de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, pe pagina de Facebook a instituției, în care a subliniat care sunt principalele locuri pe care turiștii nu trebuie să le rateze.

Citește și Misterul crucilor uriașe ridicate pe marginea drumului dintre București și Sibiu

Sibiu, pe harta celor mai frumoase orașe din Europa!

„Descoperă România, descoperă #Sibiu# Sibiu a fost inclus în top 10 cele mai frumoase orașe mici din Europa, conform clasamentului realizat de publicația internațională Forbes. Publicația notează că Sibiu este un oraş transilvănean, fostă Capitală Culturală Europeană în 2007, cunoscut pentru arhitectura sa germanică din oraşul vechi, o moştenire a coloniştilor saşi din secolul al XII-lea. Zidurile, turnurile şi pieţele medievale ale centrului istoric inclus pe lista UNESCO sunt bine conservate, Podul Minciunilor, fiind una din principalele atracții. Pe lângă edificiile și festivalurile care au loc în oraș, turiștii pot vizita și alte obiective turistice în județul Sibiu, care este inclus în 8 rute naționale omologate de #MEAT.

Fie că doriți să mergeți în vacanță sau vreți să plecați undeva în weekend, vă invităm să vizitați Sibiul și să descoperiți:

– Ruta muzeelor etnografice în aer liber din România;

– Ruta “Porţile Transilvaniei“;

– Ruta orașelor și stațiunilor balneare istorice din România;

– Ruta patrimoniului material UNESCO în România;

– Ruta Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) din România;

– Ruta destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) cu trofeul de excelență “Mărul de Aur” pentru dezvoltarea și promovarea turismului;

– Ruta satelor tradiționale turistice din România;

– Ruta „Herculane pe aripi de vals” „, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, pe pagina oficială de Facebook.

Misterul crucilor uriașe ridicate pe marginea drumului dintre București și Sibiu

Două cruci identice, înalte de 10 metri, au apărut pe DN 7, în județul Vâlcea. Administrațiile locale întrebate de reporterii G4media.ro au afirmat că cele două construcții au fost ridicate fără autorizație pe terenuri private, la inițiativa unor fețe bisericești. Nimeni nu a putut indica însă cine este autorul inițiativei. Patriarhia Română a transmis, în schimb, că nu are cunoștință despre aceste cruci aflate pe marginea drumului.

Una dintre cruci a fost montată într-o parcare de la marginea DN7, în apropierea unei benzinării din localitatea Milcoiu. Crucea este amplasată pe o proprietate privată, ar fi fost ridicată la inițiativa unui părinte de la Mănăstirea Sfântul Pantelimon, din Drăgășani, dar nu are autorizație de la primărie, a spus viceprimarul comunei pentru G4media.ro.

Proprietarul terenului susține că nu el a instalat crucea, că ar fi fost abordat de un constructor din localitate care i-a propus să doneze o suprafață de teren bisericii ca să monteze o cruce, urmând să primească ulterior actele pentru donație, ceea ce nu s-ar mai fi întâmplat.

La rândul său, constructorul neagă că a instalat crucea. Bărbatul a povestit că a fost abordat de o persoană, fără să poată furniza un nume sau o funcție, doar ca să sape o groapă pentru o cruce a bisericii. Susține că a făcut-o benevol și a oferit numărul de telefon al acestei persoane care a fost prezentă la instalarea crucii și poate oferi mai multe detalii. De instalare s-ar fi ocupat ”niște băieți”, fără să poată indica cine sunt aceste persoane sau pentru cine lucrează.

O altă cruce, foarte asemănătoare, a fost instalată lângă un hotel-restaurant din comuna Brezoi. Contactat de G4Media, patronul a spus că a făcut-o din ”credință”. Întrebat dacă are autorizație pentru amplasamentul înalt de 10 metri, a răspuns că nu are nevoie, deoarece crucea nu are o fundație.

Întrebat de G4Media care este poziția Patriarhiei Române, purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a declarat că ”orice monument public, mai mare sau mai mic, cu sau fără semnificație religioasă, ridicat pe un teren care (nu) aparține Bisericii, e rodul unei inițiative care are în spate un autor omenesc identificabil. Patriarhia Română/ Arhiepiscopia Bucureștilor nu oferă aprobări pentru ridicarea unor monumente din eparhiile care sunt autonome administrativ. În cazul menționat, misterul poate fi elucidat de autoritățile locale, bisericești sau nu”.

Citește și Un copil de 2 ani a supraviețuit după ce a căzut de la etajul 4, în Sibiu. Micuțul a fost salvat de sârmele de rufe din fața blocului