Sibiul se află pe locul 5 în Top 20 cele mai bune destinații turistice europene din 2021. Parisul se află pe locul 6

Municipiul Sibiu ocupă locul 5 în Top 20 al celor mai bune destinații turistice europene în anul 2021, obținând 45.699 de voturi în cadrul competiției online organizate de Asociaţia European Best Destinations.

11 feb. 2021, 09:58
Sibiul se află pe locul 5 în Top 20 cele mai bune destinații turistice europene din 2021. Parisul se află pe locul 6

Sibiul se află pe locul 5 în Top 20 cele mai bune destinații turistice europene din 2021. În scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, aceștia descriu Sibiul este o „destinaţie de neratat”, potrivit Agerpres. Competiția s-a desfășurat în perioada 20 ianuarie- 10 februarie 2021, iar organizatorii i-au transmis primarului Astrid Fodor rezultatele obținute de Sibiu. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, conform oradesibiu.ro.

Citește și: O tânără polițistă din Iași este spaima hoților din tramvaie și autobuze. ”A fost dorința mea de când eram mică”

“Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător și apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun. Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură și mobilitate, mai smart și mai verde. Mulțumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situația epidemiologică se îmbunătățește, suntem pregătiți să primim din nou turiști.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Sibiul se află pe locul 5 în Top 20 cele mai bune destinații turistice europene din 2021. Locul 1 în top este ocupat de Braga (Portugalia), pe locul 2 este Roma, iar pe cel de-al treilea, orașul croat Cavtat. Sibiul se află în top fix înaintea Parisului și a mai devansat Insulele Canare (locul 10), Capri/Italia (locul 14), Ghent din Belgia (15) sau Viena, clasată pe locul 18.

Directorul adjunct al European Best Destinations susține că sibienii pot fi mândri de rezultat, care salută eforturilor lor, dar și spiritul de inițiativă.

“Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa.”