Sicilia plăteşte jumătate din costul biletelor de avion şi o treime din cel al cazării turiştilor care vor vizita insula anul acesta

Italienii oferă, de asemenea, bilete gratis la multe dintre muzeele şi siturile arheologice de pe insulă, în încercarea de a impulsiona turiştii să viziteze insula, odată ce restricţiile de călătorie vor fi ridicate, deşi nu se ştie când se va întâmpla asta.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 10:03
Sicilia plăteşte jumătate din costul biletelor de avion şi o treime din cel al cazării turiştilor care vor vizita insula anul acesta

Sicilia a început deja să pună la punct un plan de revitalizare a turismului pentru momentul când Italia îşi va redeschide graniţele. Din momentul în care restricţiile de călătorie au intrat în vigoare, pe 10 martie, insula italiană a pierdut aproximativ un miliard de euro în venituri din turism şi chiar dacă planul propus va costa autorităţile aproape 50 de milioane de euro, italienii speră să atragă o mulţime de turişti odată cu ridicarea interdicţiilor.

Pentru a putea beneficia de voucher, turiştii va trebui să acceseze site-ul Visit Sicily, care va fi dat în folosinţă la momentul în care circulaţia liberă se va relua.

Turismul aduce 13% din produsul intern brut al Italiei, aşa că autorităţile aşteaptă cu nerăbdare să poată să primească din nou oameni din toate colţurile lumii, iar guvernul plănuieşte ca din data de 4 mai să redeschidă restaurantele, dar doar pentru livrări, în primă fază.

Conform site-urilor de turism, cel mai bun anotimp pentru a vizita Sicilia este toamna, aşa că autorităţile au destul timp să se pregătească, atâta timp cât Italia nu va fi lovită de un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Lora şi Ionuţ Ghenu trăiesc un coşmar în Bali: „Izolarea a dus la o epidemie de ţânţari, mai periculoasă decât coronavirusul”