Sicriul cu trupul Regelui Mihai I va fi depus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne

Regele Mihai I a murit, marţi, în locuinţa Sa din Elveţia. Până luni, trupul Majestăţii Sale va rămâne la reşedinţa din Aubonne, urmând ca luni să fie mutat la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne, iar miercuri va fi adus în România.

07 dec. 2017, 09:16
Sicriul cu trupul Regelui Mihai I va fi depus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne

Sicriul cu trupul Regelul Mihai I se află încă la reşedinţa privată a Majestăţii Sale defuncte din Aubonne, acolo unde au fost oficiate mai multe slujbe. Ultima slujbă la reşedinţa Regelui Mihai I din Elveţia va fi oficiată duminică.

Luni, sicriul va fi mutat la Biserica Ortodoxă Grecească din Lausanne, în care au avut loc mai multe evenimente speciale din viaţa familiei regale precum botezul Principesei Margareta şi a surorilor Sale, Elena şi Irina, înmormântarea Reginei-Mamă Elena a României, dar şi cununia religioasă a Principesei Margareta cu Principele Radu. Siciul Regelul Mihai I va rămâne acolo până marţi, a declarat pentru RomaniaTV.net părintele Adrian Diaconu, titularul parohiei româneşti din Lausanne.

Regele Mihai I a murit marţi, la reşedinţa din Elveţia. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va fi adus miercuri în România. Tot miercuri, trupul regelui va fi depus pentru câteva ore la Castelul Peleş, iar seara va fi mutat la Sala Tronului din Palatul Regal de la Bucureşti. Publicul nu va avea acces. Sâmbătă, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, unde va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber. Regele Mihai va fi înmormântat în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

Când va fi înmormântat Regele Mihai I. Programul OFICIAL al funeraliilor