Sicriul cu trupul Regelui Mihai I va fi depus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne

Publicat: Joi, 07 Decembrie 2017 11:16 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Regele Mihai I a murit, marţi, în locuinţa Sa din Elveţia. Până luni, trupul Majestăţii Sale va rămâne la reşedinţa din Aubonne, urmând ca luni să fie mutat la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne, iar miercuri va fi adus în România.

Sicriul cu trupul Regelul Mihai I se află încă la reşedinţa privată a Majestăţii Sale defuncte din Aubonne, acolo unde au fost oficiate mai multe slujbe. Ultima slujbă la reşedinţa Regelui Mihai I din Elveţia va fi oficiată duminică.

Luni, sicriul va fi mutat la Biserica Ortodoxă Grecească din Lausanne, în care au avut loc mai multe evenimente speciale din viaţa familiei regale precum botezul Principesei Margareta şi a surorilor Sale, Elena şi Irina, înmormântarea Reginei-Mamă Elena a României, dar şi cununia religioasă a Principesei Margareta cu Principele Radu. Siciul Regelul Mihai I va rămâne acolo până marţi, a declarat pentru RomaniaTV.net părintele Adrian Diaconu, titularul parohiei româneşti din Lausanne.

Regele Mihai I a murit marţi, la reşedinţa din Elveţia. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va fi adus miercuri în România. Tot miercuri, trupul regelui va fi depus pentru câteva ore la Castelul Peleş, iar seara va fi mutat la Sala Tronului din Palatul Regal de la Bucureşti. Publicul nu va avea acces. Sâmbătă, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, unde va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber. Regele Mihai va fi înmormântat în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

Când va fi înmormântat Regele Mihai I. Programul OFICIAL al funeraliilor

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 dec 21:46
Răspunde | Votează email -2 email
al cincilea
Nu stiu de ce ii spuneti Mihai I, ca e doar unul. Intaiul se devine cand exista si un al doilea, ceea ce deocamdata e prematur, cel putin.
07 dec 18:30
Răspunde | Votează email 0 email
Aurel Toma
Pentru regele Romaniei cu resedinta in Elvetia daca nu are loc in cele 3 castele retrocedate este loc la Pata Rat. Ca deh ... asa este intr-o republica. Slugile plang stapanul. Traiasca regele DUDA
07 dec 15:24
Răspunde | Votează email 0 email
Romanca
Este incorect.
Pe site www.familiaregala.ro este scris:"Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

 Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00;
 Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00;
 Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.

Intrarea este liberă. Accesul presei este permis." Oare este doar o eroare sau ...
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H