Silviu Bian, demis de la conducerea ANOFM după ce a fost arestat

Premierul Emil Boc l-a demis pe Silviu Bian din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a anuntat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Silviu Bian a primit duminica mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

RomaniaTV.net
16 oct. 2011, 20:53
Silviu Bian, demis de la conducerea ANOFM după ce a fost arestat

Secretarul de stat Silviu Bian, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, Tribunalul Bucureşti admiţând, duminică, propunerea procurorilor anticorupţie, care îl acuză pe demnitar de luare de mită.

Bian a primit în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM pentru a cofinanţa posturile, funcţionarul fiind prins când primea alţi 82.000 de lei.

În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în acelaşi scop ca cel menţionat, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011.

Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, Bian fiind reţinut sâmbătă, pentru 24 de ore, apoi arestat.

Şeful Departamentului de Comunicare din PDL Alba, Mihai Babiţchi, a declarat, duminică, că Biroul Permanent al organizaţiei va discuta joi cazul şefului ANOFM, Silviu Bian, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

Silviu Bian este vicepreşedinte al PDL Alba din primăvara acestui an, însă şi în anii trecuţi acesta s-a aflat în forurile de conducere ale organizaţiei judeţene. Bian este unul dintre membrii fondatori ai PD. El a fost numit de premierul Emil Boc la conducerea ANOFM în ianuarie 2009.

Silviu Bian a mai fost preşedinte al ANOFM şi în perioada 2005-2007, însă după ce Alianţa D.A. s-a rupt, acesta şi-a dat demisia, iar până în 2009 a activat ca funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Alba.