Simona Halep a aflat decizia în cazul de dopaj. „Este teribil de dezamăgitor”

Simona Halep, suspendată provizoriu de anul trecut pentru dopaj, a anunţat, joi, pe Instagram Stories, că decizia în cazul său, care ar fi trebuit să vină în această săptămână, este amânată.

31 aug. 2023, 22:10
Simona Halep a aflat decizia în cazul de dopaj. „Este teribil de dezamăgitor”
Simona Halep a aflat decizia în cazul de dopaj. "Este teribil de dezamăgitor"

Simona Halep a aflat decizia în cazul de dopaj. „Astăzi am aflat că decizia în cazul meu, care era aşteptată săptămâna aceasta, va fi amânată în continuare. Acest lucru este teribil de dezamăgitor, deoarece am spus în mod constant că tot ceea ce cer este să fiu judecată. Este greu de explicat cât de mult m-au afectat şi mă afectează în continuare aceste întârzieri”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Simona Halep nu a mai jucat de un an, de când a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Citeşte şi: Elisabeta Lipă, prima reacţie despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. „Din păcate, nu avem cum să o ajutăm”

Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022). Ulterior, a fost acuzată și de „neregularități” în pașaportul sportiv biologic. Cazul este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb. Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona Halep mai are o cale de atac, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Suspendarea maximă pe care Simona Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

Citeşte şi: Simona Halep, prima reacţie despre retragere. „E o mare lovitură! Va fi ceva nou, dar sunt pregătită”