SIMONA HALEP, confundată cu o bulgăroiacă. GAFĂ LA AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open, după ce a învins-o, luni, în optimi, pe Jelena Jankovici (Serbia - locul 8 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-0, şi o va întâlni pe Dominika Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA.

21 ian. 2014, 22:03
SIMONA HALEP, confundată cu o bulgăroiacă. GAFĂ LA AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP se bate pentru un loc în semifinalele Australian Open. Postul TV SBS, unul dintre cele mai importante din Australia, a lăudat saltul extraordinar pe care Simona l-a făcut în ultimul an, însă a făcut o gafă de proporții, precizînd că țara de origine a sportivei este… Bulgaria! Australienii sînt uimiți că o sportivă care la începutul lui 2013 a părăsit aproape imediat competiția, acum are mari șanse să ajungă în semifinalele Australian Open, scrie fanatik

Site-ul oficial al turneului o vede favorită pe SIMONA HALEP, aceştia anticipînd o victorie în 3 seturi a Simonei. “Halep învinge în 3 seturi. Cu posibilitatea de a juca prima semifinală de Grand Slam, modesta Halep va cîştiga partida cu eferveşcenta Cibulkova” anunţă specialistul site-ului oficial.

Stere Halep, tatăl Simonei, a declarat că se aştepta ca aceasta să ajungă în sferturi.  ”Am avut emoţii, dar nu chiar aşa de mari. Mă aşteptam să treacă de Jelena Jankovici. O văd pe Simona în semifinale, simt eu că va trece şi de Dominika Cibulkova”, a declarat Stere Halep pentru Evenimentul Zilei.

Partida dintre Simona Halep şi Dominika Cibulkova va începe la ora 02:00 şi va fi prima partidă de pe Rod Laver, arena centrală din complexul de la Melbourne.

SIMONA HALEP a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi are ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

SIMONA HALEP, MESAJE DE ÎNCURAJARE DE LA FANI

SIMONA HALEP. Pe măsură ce se apropie ora de start a meciului SIMONA HALEP – DOMINIKA CIBULKOVA, pagina de Facebook a SIMONEI HALEP este luată cu asalt de mii de fani care îi transmit încurajări şi speră ca aceasta să se califice în semifinale la Australian Open.

Hai Simy! O baţi în două seturi!„, „Bravo Simona! Mi-ai adus aminte de Hagi care ori de câte ori atingea mingea era magic! Tu eşti supermegaRACHETĂ! Sper să le spulberi şi pe următoarele şi să te aplaudăm încă vreo 10 ani de acum încolo. Eşti tare FETIŢO!” sau „Îţi doresc să scoţi în stradă toată România pe 25 ianuarie!„, sunt câteva dintre mesajele de susţinere ale fanilor.

Unii au studiat-o pe adversara de marţi noapte şi i-au transmis Simonei: „Bravo veveriţa noastră, eşti o dulceaţă de fată. ATENŢIE – fii foarte atentă la viitoarea adversară care pur şi simplu a torturat-o psihic pe Şarapova cu stilul ei de a se bucura. Să nu cazi în capcana ei, să nu o priveşti în ochi când câştigă un punct, fă-ţi jocul tău cu calm şi vei câştiga, nu te mai grăbi, dacă nu cedezi psihic vei câştiga trofeul 100%, SUCCES până la final, vezi că de acum avem pretenţii să vii cu trofeul acasă, acel trofeu este pentru tine, te iubim şi suntem alături de tine„.

Meciul SIMONA HALEP – DOMINIKA CIBULKOVA se va juca marţi noapte, de la ora 02.00. va fi transmis în direct de Eurosport şi LIVE TEXT de RomaniaTV.net.

SIMONA HALEP, ÎN TOP TEN WTA. ATU-URILE SIMONEI HALEP

SIMONA HALEP este sigură că va intra în Top 10 al tenisului mondial după Australian Open, poziţia pe care o va ocupa aceasta depinzând de cât de departe va merge la Melbourne. Deocamdată ea se află în faza sferturilor de finală şi are şansa de a deveni a patra jucătoare română din toate timpurile care ajunge în semifinalele unui turneu de Grand Slam.

Adversara sa în partida de marţi noapte (ora 02.00 – ora României, în direct la Eurosport) este slovaca Dominika Cibulkova (cap de serie nr. 30), iar compatrioata noastră este favorită la casele de pariuri, având o cotă de 1,55 la victorie, faţă de 2,25 cât are Cibulkova.

SIMONA HALEP este favorită mai ales prin prisma rezultatelor pe care le-a înregistrat în ultimele opt luni, când a câştigat nu mai puţin de şase turnee WTA. Practic, ascensiunea SIMONEI HALEP spre vârful ierarhiei profesioniste a început în mai 2013, când a pornit din calificări în turneul de la Roma şi a ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată de Serena Williams. Apoi, în luna iunie a câştigat turneele de la Nurnberg şi s’Hertogenbosch, în luna iulie s-a impus la Budapesta, în august a câştigat la New Haven, iar în octombrie s-a impus la Moscova. Ca o încoronare a acestor succese, ea a câştigat în noiembrie Turneul Campioanelor 2, de la Sofia, şi a încheiat 2013 pe locul 11 în lume.

SIMONA HALEP s-a născut pe 27 septembrie 1991, la Constanţa. Ea a atras pentru prima oară atenţia în primăvara anului 2009, când declara: „În toamnă voi face o operaţie pentru a-mi micşora sânii. Mă încurcă la viteza de reacţie, nu pot pleca foarte bine deoarece mă trag în jos„. În ciuda protestelor fanilor din întreaga lume, care au semnat fel de fel de petiţii de protest, operaţia a avut loc în iulie 2009, iar un an mai târziu ea spunea pentru Daily Mail: „Greutatea sînilor mă deranja. Mă trăgeau înapoi şi nu îmi permiteau să reacţionez cum trebuie. Nu îmi plăceau nici în viaţa de zi cu zi. Aş fi făcut operaţia chiar dacă nu aş fi fost sportivă„.

SIMONA HALEP şi Dominika Cibulkova, adversara sa de marţi noapte s-au mai întâlnit de trei ori până acum, de două ori câştigând sportiva slovacă (Indian Wells – 2013, s’Hertogenbosch – 2011), Simona câştigând confruntarea din 2012, de la Bruxelles.

SIMONA HALEP, IPOSTAZE INEDITE

SIMONA HALEP este aproape de o performanţă istorică: calificarea în semifinalele Australian Open. În timp ce milioane de români sunt cu ochii pe ea şi îi ţin pumnii, Simona găseşte şi momente să se relaxaze alături de familie sau să se bucure de soare.

Iat-o pe SIMONA HALEP în ipostaze inedite, în afara terenului de tenis. 

(w400h400) Simona Hal

 

(oar_w460) Simona Hal

(oar_w460) Simona Hal

SIMONA HALEP POATE CÂŞTIGA TURNEUL

SIMONA HALEP AUSTRALIAN OPEN. Simona are şansa să devină prima jucătoare din România calificată în semifinale la Australian Open, pentru realizarea acestei performanţe ea trebuind să o învingă pe DOMINIKA CIBULKOVA, marţi noapte (ora 02.00), în sferturile de finală ale competiţiei.

Mai important este că şi oamenii din lumea tenisului au încredere în SIMONA HALEP, iar Ilie Năstase spune că ea ar putea chiar câştiga Australian Open. „E un rezultat bun, trebuie să continue la fel acum. Dacă o să aibă un sezon ca cel anterior, atunci e posibil să rămână constant în primele 10 în acest an. Când va cîştiga un turneu de Mare Şlem atunci va căpăta o mai mare încredere în propriile forţe. Am încredere că poate câştiga Australian Open„, spune Ilie Năstase.

Vezi şi SIMONA HALEP forţează calificarea în SEMIFINALE la Australian Open. Transmite-i un mesaj!

La rândul său, George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat: „Va avea o partidă foarte dificilă împotriva lui Cibulkova. Chiar dacă slovaca este in clasament sub Simona, va avea un meci dificil, sigur. Simona este capabilă de performanţe deosebite, cred că porneşte cu un uşor avantaj, dar nu va avea viaţă uşoară. Chiar dacă nu va lua titlul anul acesta, cu siguranţă într-un an sau doi, când va fi mai puternică din punct de vedere fizic, vor apărea şi rezultatele de excepţie„.

Citeşte şi SIMONA HALEP, favorită la calificarea în SEMIFINALE, la Australian Open. Vezi atuurile SIMONEI