Simona Halep, adversar dificil la Wimbledon. Când şi cu cine va juca românca

Simona Halep o întâlnește în turul următor, miercuri, pe Francesca Schiavone, care conduce cu 1-0 în întâlnirile directe. Victoria italiencei în vârstă de 36 de ani vine din 2013, de pe zgura de la Marrakech.

RomaniaTV.net
28 iun. 2016, 10:32
Simona Halep, adversar dificil la Wimbledon. Când şi cu cine va juca românca

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, o va înfrunta pe italianca Francesca Schiavone în runda a doua a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, informează Agerpres.

Dacă Halep, a cincea favorită, a dispus cu 6-4, 6-1 de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), Schiavone a trecut luni de letona Anastasija Sevastova, cu 7-6 (9/7), 6-4. 

Halep (24 ani) şi Schiavone (36 ani, 111 WTA) s-au întâlnit o singură dată, în 2013, în optimi la Marrakech, iar italianca s-a impus cu 6-3, 6-2. 

”A fost primul meci meci pe iarbă şi a fost destul de dificil la început, pentru că nu sunt obişnuită. M-am antrenat multe zile aici, simt iarba, simt terenul de joc, dar şi atmosfera de la Wimbledon. Sunt fericită pentru victorie şi aştept cu nerăbdare turul următor şi poate voi juca mai bine după două zile”, a declarat Halep în urma victoriei de luni. 

Românca a vorbit şi despre starea sa de sănătate: ”Am cam cinci zile fără dureri, mă simt bine şi sper să fiu aşa şi în continuare. Tendonul lui Ahile este foarte ciudat. Uneori mă doare, alteori nu. Sper că voi fi bine. Mi-ar fi plăcut să am câteva meciuri (pe iarbă) înainte de Wimbledon, dar în acest an nu s-a putut. Antrenorul meu (australianul Darren Cahill, n. red.) mi-a spus că e mai bine să venim direct aici să ne antrenăm. Eu mă gândeam că e mai bine să joc la Eastbourne, dar el a spus că e mai bine să venim direct aici, deoarece condiţiile sunt la fel şi trebuie să mă obişnuiesc cu iarba.. Am făcut aşa, iar acum mă simt bine.” 

Halep a definit relaţia sa cu Cahill: ”Cel mai important lucru e că are încredere în mine, eu îl ascult, fac ce mi se spune să fac fără să pun întrebări, am încredere în el şi avem o comunicare bună în timpul meciurilor. Îmi dă mai multă putere, mai multă încredere că pot câştiga meciuri şi am început să cred că am jocul pentru a câştiga mai multe meciuri”. 

Simona Halep, semifinalistă la Wimbledon în 2014, a fost decisă să evite contraperformanţa de anul trecut, când a pierdut în turul inaugural, şi a făcut un meci bun în faţa unei jucătoare care nu a câştigat decât un singur meci în 2016 pe tabloul principal, la Sydney. 

”M-am mişcat mai bine. Am fost peste tot, pot spune. A reuşit doar patru ‘winners’, iar asta înseamnă că am mişcat bine din picioare”, a spus Halep cu referire la meciul cu Schmiedlova, campioana de anul trecut de la Bucureşti.