Simona Halep, primul interviu după verdictul TAS: „A fost un moment care nu i-a convenit Serenei Williams”

Fosta campioană la Roland Garros şi Wimbledon, Simona Halep, a acordat joi primul interviu după ce TAS a dat verdictul în cazul său de dopaj, reducându-i suspendarea iniţială de patru ani la 9 luni, pe care deja le-a ispăşit de opt luni.

07 mart. 2024, 21:27
Simona Halep, primul interviu după verdictul TAS: „A fost un moment care nu i-a convenit Serenei Williams”

Simona Halep a vorbit despre cele mai frumoase momente prin care a trecut în cariera sa, pe primele locuri fiind, evident, momentul în care a câştigat primul turneu de Grand Slam, dar şi finala câştigată la Wimbledon, contra Serenei Williams.

„Finala de la Wimbledon, castigand in fata Serenei Williams, pe care toata lumea o considera cea mai mare jucatore, a fost cea mai mare bucurie. Primul Grand Slam a fost special, pentru ca am spus mereu ca sa fii numarul 1 fara Grand Slam nu inseamna mare lucru, iar pentru mine a fost greu la inceput, pentru ca eram numarul unu, dar pierdusem doua finale de Grand Slam, iar cand am castigat a fost cel mai fericit moment.”, a spus Simona Halep, la Antena 3.

Jucătoarea româncă a vorbit şi despre sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru a atinge cele mai mari performanţe în tenis.

„Este foarte greu, pentru ca renunti la copilarie, la adolescenta, dar daca ai pasiune, cum am avut eu, nu le simti ca pe un sacrificiu. Mi-am dedicat viata in totalitate si am respectat tenisul. Dar trebuie sa ai si o sustinere, iar eu am avut mereu sustinerea familiei, dar fara presiune. Nu m-au obligat niciodata sa ma duc la antrenamente, nu m-au certat cand am pierdut.

Am doi parinti deosebiti si m-au sprijinit in toate deciziile si mi-au lasat mereu libertatea sa aleg. Sunt o persoana emotiva si daca cineva e dur cu mine nu pot sa performez, iar ei m-au inteles si antrenorii la fel.”, a mărturisit Simona.

Fostul număr 1 mondial şi-a exprimat recunoştinţa faţă de publicul care a susţinut-o necondiţionat şi care a ajutat-o să treacă prin momente grele, mai ales la începutul carierei.

Citeşte şi: Simona Halep aşteaptă să-şi reia locul cuvenit în clasamentul WTA. Nu ar mai avea nevoie de wild-card-uri pentru a juca la cele mai puternice turnee

„La inceput aveam trac, simteam arsuri, dureri de stomac, era stresant. Dar dupa doua-trei ghemuri lasam emotiile si ma bucuram de joc. Apoi, cu timpul, au inceput sa dispara emotiile si sa ma bucur, mai ales ca am avut peste tot un public fantastic.

Cand jucam la Miami si romanii ma sustineau a fost un moment care nu prea i-a convenit Serenei.”, a rememorat Simona Halep.

Deşi vizibil emoţionată, Halep a aşteptat să vorbească deschis şi despre momentele groaznice prin care a trecut din momentul în care a fost depistată pozitiv la roxadustat, apogeul fiind verdictul Sports Resolutions, care a suspendat-o patru ani.

„Foarte greu sa vorbesc despre asta, dar la momentul acela aveam multe ganduri. Cuvantul mi-a iesit fara sa ma gandesc prea mult. Nici prin cap nu mi-a trecut sa fac asa ceva, nu mi-a sugerat nimeni sa fac asa ceva, dar era prea departe ce simteam eu pentru tenis ca sa ajung sa ma gandesc macar sa fac asa ceva.

Cand am aflat eram acasa, iar cand a venit verdictul parca am intrat intr-un tunel, fara nicio lumina. Am avut un moment cand m-am gandit ca s-ar putea termina totul, dar cea mai dureroasa parte a fost senzatia ca nu o sa pot sa dovedesc, pentru ca parca e un sistem care nu vrea sa se ajunga la adevar. Dar cititnd mesajele oamenilor, am inceput sa cred. Si parintii mei asta m-au invatat ca binele va invinge intotdeauna.”, a declarat campioana româncă.

În continuare, Halep a dezvăluit cum a decurs relaţia sa cu Mouratoglou şi echipa sa şi care a fost implicarea lor în ceea ce i s-a întâmplat.

„Când m-am dus la Academie am spus că voi crede total în oamenii cu care lucrez. Așa a fost mereu. Când îți angajezi oameni să lucreze cu tine nu trebuie să ai îndoieli. Așa s-a întâmplat și acum. Am discutat că trebuie să îmi schimb suplimentele pentru că aveau prea mult zahăr. Când mi-au recomandat acest supliment am întrebat dacă sunt sigure și testate.

Eu toată viața mea am fost stresată cu acest lucru. Niciodată nu m-am gândit că pot trece printr-o asemenea nedreptate. Când le-am luat din nou, am mai întrebat o dată. Mai mult nu puteam să fac. Poate ar fi trebuit, dar niciun sportiv nu merge singur la laborator.”, a spus Halep.

Citeşte şi: Verdict neaşteptat dat de Curtea de Apel în dosarul legat de MARCA STEAUA. Cum s-a terminat războiul dintre Florin Talpan şi Gigi Becali

În acest moment, jucătoarea româncă a fost întrebată direct dacă ea crede că i s-a pus la cale o înscenare sau tot ce s-a întâmplat a fost un accident.

„Neglijență din partea echipei pentru că nu au verificat, dar și o întâmplare, un ghinion. Nu avea ce să caute acea substanță în suplimentul respectiv. Din câte am înțeles, când se face acest produs, când se amestecă, e posibil să fi rămas ceva dinainte. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu rea intenție. Toți cei de la Academie și-au asumat, au semnat niște formulare în care au recunoscut că este vina lor. Toată lumea a știut înaintea primului meu interogatoriu”, a mărturisit aceasta.

Apoi au urmat dezvăluirile despre probele de sânge de la alboratorul din România, care au fost gestionate defectuos, aceasta fiind cea mai mare lovitură primită de Simona Halep în procesul prin care, până la urmă, şi-a dovedit nevinovăţia.

„Acum să povestesc cum am descoperit de unde vine treaba cu sângele. La Lausanne erau foarte multe ecrane în mijloc, direct în fața mea. Fratele meu era la două scaune de mine, avocații lângă mine. Apare documentul, iar fratele îmi spune că scrie în românește. Atunci am văzut steagul României și București. Nu înțelegeam cum e posibil ca eu să fiu suspendată 4 ani de zile din cauza unui document venit din România. Și acum am emoții. A fost cel mai mare șoc din viața mea, ca proba din București a fost făcută nerespectând regulamentul. Sângele meu a stat două ore și ceva la o temperatură greșită. Proba de sânge a venit oricum în valori normale. Tribunalul a fost surprins, mai ales că eram în același oraș, la câteva minute de laborator. Nu se poate întâmpla așa ceva la un nivel atât de înalt. Am fost dezamăgită și sunt foarte dezamăgită. Revenind la capitolul trădare, putem spune asta! De asta mă simțeam trădată”, a mai spus Simona.

Citeşte şi: Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat. Fostul fotbalist a executat cinci luni de închisoare, din pedeapsa totală de şapte luni şi 10 zile