Simonis demolează liderii PNL: Rareş Bogdan are multe păreri şi dese, dar se ţine foarte puţin de ele până la capăt

Întrebat dacă Rareş Bogdan este leu în afara şedinţelor coaliţiei şi mieluşel acolo, Simonis a răspuns: “Nu aş spune cuvântul mieluşel, dar în niciun caz nu este leu în şedinţele coaliţiei". Acuze grave şi pentru Robert Sighiartău.

16 sept. 2023, 13:16
Simonis demolează liderii PNL: Rareş Bogdan are multe păreri şi dese, dar se ţine foarte puţin de ele până la capăt

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, consideră că prim vice-preşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, este mai degrabă om de presă decât politician şi susţine că acesta “are multe păreri şi dese, dar se ţine foarte puţin de ele până la capăt”. Simonis a afirmat că Rareş Bogdan este de acord cu 95% din propunerile care sunt prezentate în coaliţie.

“Domnul Rareş Bogdan este om de presă mai degrabă decât un politician.  Comunică în continuare ca şi cum ar fi om de presă, dar dacă vă veţi uita la părerile domniei sale, veţi vedea că are multe păreri şi dese, dar se ţine foarte puţin de ele până la capăt. Aşa că daţi-mi voie să nu comentez ceea ce spune domnul Rareş Bogdan în presă. Eu pot să vă spun ceea ce spune domnul Rareş Bogdan în şedinţele coaliţiei la care am onoarea să particip. Niciuna din poziţiile publice ale domnului Bogdan din spaţiul public nu se regăsesc în şedinţele cu uşile închise, ca să spun aşa”, a declarat Alfred Simonis, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

 

Întrebat dacă Rareş Bogdan este leu în afara şedinţelor coaliţiei şi mieluşel acolo, Simonis a răspuns: “Nu aş spune cuvântul mieluşel, dar în niciun caz nu este leu în şedinţele coaliţiei. Pot spune chiar că agreează cred că 95% din propunerile care sunt prezentate acolo. Într-adevăr, mă frapează uneori nonşalanţa cu care contestă după ce se încheie şedinţa. Trebuie domnul Rareş Bogdan să vă îndrume sau să vă lămurească, pentru că mie mi-e complicat”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai fost întrebat dacă nu l-a chestionat pe Rareş Bogdan de ce are poziţii contradictorii.

PSD exclude o colaborare cu AUR. Alfred Simonis: Şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată
“Nu l-am întrebat, nu am avut această curiozitate. Important este că în şedinţele coaliţiei pare să înţeleagă necesitatea unor reforme ale statului român. Restul, că nu-i convine în spaţiul public, la televizor, că se comportă ca şi om de televiziune, este opţiunea domniei sale”, a mai precizat Alfred Simonis.

Alfred Simonis: Sighiartău are un IFN cu dobânzi de 600% şi ne explică cum e cu guvernarea.

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, îl acuză pe liberalul Robert Sighiartău că se opune noului pachet fiscal asumat de Guvern pentru că deţine un IFN (Instituţie Financiară Nebancară) unde practică dobânzi de 600%. ”Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu atât mai bine”, a comentat deputatul PSD.

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce unii liberali nu sunt de acord cu măsurile fiscale propuse de guvern.

Rareş Bogdan nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024: Nu cred că este o soluţie pentru PNL
”Cei care sunt foarte vocali nu sunt decidenţi în PNL. Slavă Domnului! Ce argumente are un liberal să spună ca profesiile liberale să nu plătească la stat, indiferent câte milioane de euro câştigă pe an, în timp ce o persoană cu 2.000 de lei pensie să plătească? Cum Dumnezeu să explici ca liberal – dar care ai bunici şi părinţi şi prieteni, că eşti român – şi vezi că un milion de oameni au sub 1.000 de lei pensie? În timpul ăsta vii şi spui că ”electoratul meu nu vrea”. Lasă, domnule, electoratul, că noi nu suntem neapărat captivi electoratului care ne votează! Suntem cetăţeni români, demnitari români, care ne ocupăm de toată societatea! Unul care are un IFN, care are dobânzi de 600%, domnul Sighiartău, ne explică nouă cum e cu guvernarea. Dânsul are un IFN unde practică dobânzi de 600%. Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu atât mai bine”, a declarat Alfred Simonis.

Întrebat dacă vor fi liberali care vor trăda la moţiunea de cenzură împotrivă Guvernului Ciolacu, Alfred Simonis a răspuns: ”Nu cred asta. Aşa, răzleţ, câte unul poate să se mai supere. În cadrul coaliţiei de guvernare, cei care decid în PNL sunt oameni echilibraţi, care încearcă să înţeleagă situaţia în care e România în acest moment”.