Simptome coronavirus la copii. Cele mai frecvente trei semne că micuţul tău ar putea fi infectat

Oboseala, durerile de cap și febra sunt cele mai frecvente simptome ale infecției cu noul coronavirus în rândul copiilor, arată un studiu realizat pe 198 de copii diagnosticaţi cu coronavirus, potrivit The Guardian.   

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 08:22
Simptome coronavirus la copii. Cele mai frecvente trei semne că micuţul tău ar putea fi infectat

Acestor simptome li se adaugă tusea sau pierderea gustului ori a mirosului, însă acestea sunt mai mult mai puţin întâlnite în rândul celor mici.

Cercetătorii din cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie au întocmit o listă ce conține trei simptome ale infecției cu noul coronavirus atât în rândul copiilor, cât și în cel al adulților: febră, crize de tuse și pierderea simțurilor, precum gustul sau mirosul.

Totuşi, ei specifică faptul că boala are manifestări diferite la copii faţă de adulţi.

Citeşte şi Alertă la o şcoală din Bucureşti. Copil cu tată infectat cu coronavirus, adus alături de ceilalţi copii

Astfel, dintre copiii simptomatici, 55% au prezentat oboseală, 54%, dureri de cap și febră, 38%, dureri în gât, 35%, pierderea apetitului, 15% o erupție cutanată neobișnuită, iar 13% diaree.

Simptome coronavirus la copii. De ce copiii dezvoltă forme mai uşoare decât adulţii

Un expert a adăugat faptul că simptomele diferite ar fi cauzate de categoriile de vârstă și de sistemul imunitar al fiecărui pacient. Potrivit specialiştilor din Wuhan, situația este diferită în cazul copiilor, deoarece virusul se atașează de receptori care se găsesc nu doar în plămâni, ci și în tractul intestinal, scrie Daily Mail.

Majoritatea copiilor sunt infectați ușor cu COVID-19, iar puține cazuri grave au adesea probleme de sănătate subiacente”, a declarat autorul principal, Dr. Wenbin Li, al Departamentului de Pediatrie din Spitalul Tongji. 

O vestea oarecum bună este faptul că noul coronavirus pare să provoace o infecție mai ușoară la copii decât la adulți sau persoane în vârstă. Vestea mai puţin bună este că micuţii sunt vectori de transmitere a infecţiei, pericolul fiind cu atât mai mare pentru persoanele în vârstă care locuiesc sau interacţionează frecvent cu cei mici.