Simptomele de COVID-19, resimţite de persoane şi la nouă luni de la infectare. Dezvăluirea halucinantă, făcută de Fauci

Simptomele de COVID-19 pot fi resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare. Dezvăluirea a fost făcută de dr. Anthony Fauci, consilierul medical şef al Casei Albe.

25 feb. 2021, 09:12
Simptomele de COVID-19, resimţite de persoane şi la nouă luni de la infectare. Dezvăluirea halucinantă, făcută de Fauci

Dr. Fauci a explicat că 30% dintre pacienţi au raportat simptomele de COVID-19 o perioadă de până la nouă luni de la momentul infectării, aşa cum reiese dintr-un studiu realizat de cercetătorii Universităţii din Washington.

Printre simptomele de COVID-19 raportate pe parcursul multor luni se numără oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi altele.

Simptomele „Covidului de lungă durată” sunt numite de cercetători sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC). Acestea pot apărea „cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la „incapacitate”, a declarat miercuri dr. Anthony Fauci, director al Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din SUA, conform portalului CNBC, citat de News.ro.

„Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat dr. Fauci, consilierul medical şef al Casei Albe.

Sechelele post-COVID (PASC) au fost observate la persoane care nu au avut nevoie de spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

În schimb, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi atrage atenţia cu privire la două noi simptome care au început să apară tot mai des la pacienţii care se infectează cu noul coronavirus. Dr. Carmen Dorobăţ susţine că durerile abdominale şi scaunele frecvente, dar şi durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infecţiei cu coronavirus, chiar dacă tusea şi febra lipsesc.

Citeşte şi: Anthony Fauci este cel mai bine platit angajat din guvernul federal american. Salariul său este chiar mai mare decât al preşedintelui SUA

Salariul lui Fauci a depășit chiar și suma de 400.000 de dolari a președintelui SUA. În timpul mandatului său, Donald Trump nu şi-a încasat salariul prezidențial dar, în schimb, a scris în fiecare trimestru cecuri echivalente cu un sfert din salariul său, pentru diferite agenții guvernamentale.

Citeşte şi: Dr. Anthony Fauci: „Este „de bun simţ” să porţi două măşti de protecţie”

Ştiaţi că cea mai bătrână rezidentă a unui cămin de bătrâni din America a reușit să supraviețuiască gripei spaniolă, iar acum și pandemiei COVID? Modul prin care aceasta a reușit să se vindece de coronavirus este unul unic.

Citeşte şi: Cum a reușit o femeie să supraviețuiască gripei spaniole și pandemiei COVID. Secretul vindecării