Simţi aceste mirosuri nepotrivite în dormitor? Cauza e ceva la care nu te-ai fi aşteptat vreodată

Dacă ai depistat mirosuri neplăcute într-o anumită zonă a casei, cum ar fi cele din frigider sau de la subsol, e cazul să iei măsuri rapid. Sunt, însă, şi situaţii în care mirosurile plăcute ar putea face dificilă depistarea unei invazii de ploşniţe.

05 nov. 2021, 16:43
Simţi aceste mirosuri nepotrivite în dormitor? Cauza e ceva la care nu te-ai fi aşteptat vreodată

În cazul în care există mirosuri nepotrivite în dormitor, e bine să ştiţi că ar putea proveni de la unele insecte. De exemplu, ploşniţele au parfumuri specifice care, însă, pot fi trecute uşor cu vederea.

Simţi aceste mirosuri nepotrivite în dormitor? Mucegai sau fructe de pădure, prim indiciu despre o invazie de ploşniţe

Ploşniţele pot degaja, de cele mai multe ori, mirosuri care variază în funcţie de simţul olfactiv al fiecăruia şi se pot schimba în funcţie de starea acestor insecte. Uneori, ploşniţele pot da un miros dulce, asemănător cu fructele de pădure.

Acesta apare de obicei numai dacă multe dintre insecte sunt deranjate sau strivite. Dacă sunt doar câteva ploşniţe zdrobite, mirosul nu va fi uşor de detectat. Se întâmplă numai în cazul unei invazii, conform Clickpentrufemei.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Cu ce vreme vine Moş Nicolae în ghetuţe

Legătura neobişnuită dintre mirosul de coriandru şi ploşniţe

Atunci când ploşniţele se instalează în zona patului şi se simt în pericol, eliberează feromoni pentru a alerta alte ploşniţe. Mirosul poate fi unul asemănător cu coriandrul sau cu hainele care a fost închise câteva zile în maşina de spălat. Unii consideră că acest miros este plăcut. Cu toate acestea, dacă un grup mare de ploşniţe sunt deranjate, este posibil să emane un miros neplăcut.

Pentru a fi sigur că este vorba într-adevăr de ploşniţe şi nu de altceva, verifică dacă există pete închise la culoare sau pete de sânge pe cearşafuri. Un alt semn al prezenţei lor sunt mâncărimile pielii sau pielea iritată. Când sunt foarte multe, este mai eficient să apelezi la firmă de deratizare decât să încerci să combaţi problema pe cont propriu.

Din păcate, aceste insecte nu se răspândesc numai la nivelul patului, ci şi în alte piese de mobilier, inclusiv canapele, scaune, crăpături care se formează la colţuri. Cel mai obişnuit loc este într-adevăr patul, deoarece le asigură şi hrana. Pe lângă faptul că provoacă nopţi neliniştite, aceşti dăunători folosesc un anestezic pentru a muşca fără a fi detectate. Muşcăturile lor provoacă disconfort şi mâncărimi, cu toate că nu reprezintă un risc de îmbolnăvire. Totuşi, sunt dificil de controlat.

Citeşte şi: Black Friday 2021. Mare atenţie! La ce să fiţi atenţi când primiţi pachetele achizionate