Simulare de atac a SUA împotriva Iranului. Au testat lansarea de rachete cu un bombardier nuclear B-52

Statele Unite au simulat un atac împotriva Iranului. Regimul teocratic de la Teheran a devenit o ameninţare tot mai crescută pentru Israel şi aliaţii SUA din regiune după ce a anunţat că a dezvoltat rachete de rază lungă şi a îmbogăţit uraniul suficient pentru a-l folosi ca pe o armă nucleară.

13 mart. 2023, 08:37
Simulare de atac a SUA împotriva Iranului. Au testat lansarea de rachete cu un bombardier nuclear B-52

Aeronava a efectuat un test pentru lansarea rachetelor de croazieră, iar după ce a finalizat planul de antrenament, s-a întors la bază, transmite. Iranul a devenit o ameninţare tot mai gravă pentru Israel, unul dintre principalii aliaţi ai SUA din Orientul Apropoiat.

Pe 25 februarie 2023, potrivit Reuters, Iranul a dezvoltat primele rachete de rază lungă, iar pe 8 martie 2023, NBC a transmis că regimul teocratic a îmbogăţit uraniul  suficient pentru a-l folosi ca pe armă.

În toamna anului 2022, ţara a fost curpinsă de cele mai mari proteste de la revoluţia islamică din 1979. Protestele au fost reprimate cu brutalitate de forţele de ordine iraniene, mulţi tineri activişti fiind executaţi.

În aceeaşi zi, autoritatea judiciară iraniană a anunţat  confirmarea condamnării la moarte a unui disident iraniano-suedez, Habib Chaab, deţinut din 2020 în Iran, transmite France Presse.

Citeşte şi: Cinci români implicaţi în accidentul teribil din Ungaria. Doi dintre ei, răniţi grav. Anunţ de ultimă oră al MAE

”Curtea Supremă a aprobat condamnarea la moarte a lui Habib Chaab pentru corupţie imobiliară, gestionarea şi conducerea unui grup rebel şi conceperea şi executarea a numeroase operaţiuni teroriste”, a relatat Mizan Online, care a precizat că sentinţa de condamnare la moarte a lui Chaab este definitivă.

Lider al Mişcării Arabe pentru Eliberarea Ahvazului (ASMLA), considerată o mişcare teroristă de către autorităţile iraniene, Chaab a dispărut în octombrie 2020, după ce s-a deplasat la Istanbul, şi a reapărut o lună mai târziu, în detenţie în Iran.

Judecat din ianuarie 2022 pentru „terorism” şi mai ales pentru propagarea „corupţiei pe Pământ”, justiţia a anunţat pe 6 decembrie condamnarea la moarte a acestui bărbat în vârstă de 50 de ani.

Citeşte şi: Ucraina schimbă tactica de luptă după atacul masiv al rușilor. Măsuri suplimentare de securitate pentru protejarea infrastructurii