Simulare Evaluarea Națională 2022. Subiecte şi bareme la Limba şi Literatura Română

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba şi Literatura Română de la simularea examenului de Evaluare Națională 2022.

04 apr. 2022, 15:15
Simulare Evaluarea Națională 2022. Subiecte şi bareme la Limba şi Literatura Română

Simulare Evaluarea Națională 2022. Fiecare elev a avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele probei la Limba și Literatura Română. Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

La subiectul I a elevii de clasa a VIII-a au primit două texte la prima vedere, primul din opera Dacia Felix a lui Cezar Petrescu, al doilea din Oameni, fapte, amintiri, a lui Francisc Munteanu.

La punctul B, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte cu părerea lor despre următoarea întrebare: „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”

Subiectul al II-lea a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate, potrivit subiectelor obţinute de edupedu.ro.

EN_VIII_2022_limba_si_literatura_romana_bar_simulare
EN_VIII_2022_Limba_si_literatura_romana_var_simulare

Simulare Evaluarea Națională 2022. Subiecte şi bareme la Limba şi Literatura Română pentru minoritatea maghiară

EN_VIII_2022_limba_romana_pentru_minoritatea_maghiara_bar_simulare
EN_VIII_2022_limba_si_literatura_romana_pentru_minoritatea_maghiara_var_simulare

 

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

„Rezultatele obţinute de elevii la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2021 – 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, arată articolul 6 al ordinului postat în ianuarie de Ministerul Educaţiei.

Simulări Evaluarea Națională 2022. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

STRUCTURĂ AN ŞCOLAR. Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante în Învăţământ. Orele ar putea să nu mai înceapă la 8.00

Simulări Evaluarea Națională 2022. Față de anul trecut, când testele de antrenament au fost publicate săptămânal, atât pentru bacalaureat, cât și pentru evaluarea națională, încă din luna februarie 2021 și apoi de două ori pe săptămână în luna mai, în 2022 vor fi publicate după afișarea rezultatelor la simulări, doar în intervalul 18 aprilie-30 mai, săptămânal. Excepție face data de 25 aprilie, care pică în vacanța de primăvară. Anunțul a fost făcut vineri de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Preuniversitar. Deocamdată, discuția a vizat doar proba de limba română, a precizat președintele FNAP, Iulian Cristache.

„Ieri a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentați de limba română ai C.N.P.E.E. (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație) și reprezentanți ai Federației Naționale a Părinților, în urma căreia s-au stabilit, de comun acord, următoarele:

  • C.N.P.E.E. va elabora o scrisoare metodică în care să ofere tuturor celor interesați informații utile, în vederea eficientizării pregătirii elevilor la disciplina limba și literatura română pentru susținerea simulării probei de examen din data de 4.04.2022;
  • Federația se va implica în diseminarea scrisorii metodice și în tratarea cu seriozitate a simulării din data de 4.04.2022, din partea tuturor celor implicați (elevi, profesori, părinți);
  • specialiștii din cadrul C.N.P.E.E. vor analiza rezultatele obținute de elevi la subiectele date la simulare, pentru a avea un indicator relevant al nivelului de competențe;
  • în urma rezultatelor acestei analize, în perioada destinată recapitulării finale, C.N.P.E.E. va elabora teste de antrenament, care vor fi publicate săptămânal, în perioada 18.04.2022-30.05.2022, cu excepția datei de 25.04.2022.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni proba la Limba şi literatura română. Modele de subiecte şi bareme