Sinai: Armata egipteană a ucis 241 de combatanţi, inclusiv jihadişti din Statul Islamic

Armata egipteană a anunțat luni că a ucis în decurs de cinci zile în Peninsula Sinai 241 de combatanți, inclusiv jihadiști ai organizației Statul Islamic (SI), aflați la originea unui atac spectaculos lansat săptămâna trecută.

06 iul. 2015, 14:41
Sinai: Armata egipteană a ucis 241 de combatanţi, inclusiv jihadişti din Statul Islamic

Cei 241 de combatanți au fost omorâți în perioada 1-5 iulie, iar alte patru persoane care erau căutate, precum și 29 de suspecți au fost arestați, indică un comunicat difuzat pe pagina de Facebook a purtătorului de cuvânt al armatei egiptene. Fotografii cu combatanții morți au fost publicate o dată cu acest comunicat.

Armata egipteană a fost desfășurată în Sinai într-o regiune de frontieră cu Israelul și Fâșia Gaza, unde forțele de securitate se confruntă cu o insurecție islamistă de la destituirea, în iulie 2013, a președintelui Mohamed Morsi de către actualul șef al statului egiptean, Abdel Fatah Al-Sissi.

Pe 1 iulie, combatanți ai ramurii SI din Egipt au lansat o serie de atacuri, fără precedent, împotriva armatei în localitatea Sheikh Zuweid (Nord-Sinai), provocând zeci de morți.

Citeşte şi EGIPT: Femei şi copii ucişi de tiruri de mortieră, în Sinai

Purtătorul de cuvânt al armatei a indicat că au fost uciși în lupte 21 de soldați și peste o sută de jihadiști, dar media au publicat bilanțuri mult mai mari, citând responsabili din domeniul securității.

”Situația este total stabilă”, afirma sâmbătă președintele Al-Sissi în cursul unei vizite surpriză în nordul Sinaiului.