Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie

Sindicaliştii din învăţământ anunţă că premierul Nicolae Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie. Aceştia cer liderilor partidelor de la guvernare să spună public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia.

05 feb. 2022, 14:53
Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie
Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie

Sindicaliştii din învăţământ au anunţat ce s-a întâmplat în urma întâlnirii pe care au avut-o cu premierul Nicolae Ciucă.

Sindicaliştii din învăţământă anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie

Federaţiile sindicatelor din Educaţie susţin că premierul Nicolae Ciucă refuză să semneze acordul cu acestea, aşa cum era convenit, şi că „la nivelul Guvernului s-a decis că acest acord nu este unul de interes”. În aceste condiţii sindicaliştii solicită liderilor partidelor aflate la guvernare să spună public dacă susţin un acord privind Educaţia.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Anunţul făcut de şefa DSP Bucureşti: „Lucrurile stau diferit”

„Ştim cu toţii că pentru un militar de carieră cuvântul dat şi onoarea sunt cele mai de preţ lucruri. După întâlnirea cu premierul din data de 21 ianuarie 2022, am sperat că, în sfârşit, Guvernul condus în prezent de un general al Armatei Române îşi va schimba atitudinea faţă de sistemul educaţional, subfinanţat de 30 de ani. Comunicatul Guvernului din ziua întâlnirii a venit să ne întărească speranţa cu care am ieşit de la discuţiile avute cu reprezentaţii Executivului, în frunte cu premierul.

Timp de aproape două săptămâni, am aşteptat draft-ul documentului promis. Când am văzut că niciun ministru nu ne invită la negocieri, am venit noi cu o propunere de acord, pe care am înaintat-o ministrului Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, în urmă cu o săptămână. În aceste ultime zile, am discutat de mai multe ori cu ministrul Educaţiei, în calitatea sa de coordonator al grupului de negociere, solicitându-i informaţii despre stadiul discuţiilor de la nivelul Guvernului privind acordul. De fiecare dată, ni s-a transmis că se negociază cu miniştrii de resort”, susţin reprezentanţii sindicatelor din Educaţie.

Citeşte şi Toate şcolile vor funcţiona în format fizic săptămâna viitoare. Andrei Baciu: „Nu s-a depăşit pragul de 75% la ATI”

Aceştia spun că, „de fapt, la nivelul Guvernului, s-a decis că acest acord nu este unul de interes”.

„Spunem asta, deoarece ieri, 4 februarie 2022, când acordul ar fi trebuit semnat de prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă, am aflat că, în realitate, Guvernul nu mai doreşte parafarea unei astfel de înţelegeri. Ni s-a oferit, în schimb, posibilitatea de a încheia un acord cu ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Dincolo de posibilele bune intenţii ale ministrului Educaţiei, un astfel de acord nu ar avea nicio valoare. Am avut până în prezent mai multe acorduri semnate de prim-miniştri, care însă nu au fost respectate în totalitate. Ce garanţii putem avea că un astfel de acord, asumat doar de un ministru, va fi şi implementat?”, arată sindicaliştii.

Potrivit acestora, „o escaladare a conflictului din Educaţie poate aduce mari prejudicii chiar celor pe care încercăm cu toţii să-i protejăm: copiii”.

„De aceea, solicităm ferm ca, până luni, 7 februarie 2022, preşedinţii partidelor aflate la guvernare să declare public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia. De asemenea, considerăm că prim-ministrul României trebuie să iasă public şi să justifice ceea ce s-a întâmplat, deoarece această atitudine este o jignire adusă salariaţilor din învăţământ! A venit momentul să spunem Stop degradării şcolii româneşti!”, subliniază sindicaliştii, în comunicatul semnat de preşedinţii celor trei federaţii, Simion Hăncescu, Marius Ovidiu Nistor şi Anton Hadăr.

 


loading...
Partenerii noștri