Sindicaliştii România Film continuă protestul de la Ministerul Culturii GALERIE FOTO

Peste 150 de membri ai Sindicatului Liber România Film au protestat, joi, în faţa Ministerului Culturii, pentru a treia zi consecutiv.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 10:27

Sindicaliştii de la România Film acuză Ministerul că intenţionează să schimbe actuala conducere a Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome România Film.

Ei chiar au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva ministrului Puiu Haşotti, căruia îi cer demisia, acuzându-l de abuz în serviciu. Oamenii se tem că odată cu schimbarea Consiliului de Administraţie vor fi închise şi cinematografele care au mai rămas funcţionale şi că ei vor fi disponibilizaţi.

Sindicaliştii acuză că schimbarea CA are la bază interese politice. „Cum s-au dat 139 de cinematografe în mandatul domnului Iorgulescu (Adrian Iorgulescu, n.r.) şi numai două îşi păstrează destinaţia, acelaşi lucru se va întâmpla cu cinematografele care astăzi mai sunt în viaţă, respectiv 29 şi 169 închiriate. O parte dintre ele sunt funcţionale, unele sunt renovate, merg la capacitate maximă. În mandatul domnului Iorgulescu s-a ales praful de cinematografele din România. S-au dat la Primării, primăriile a doua zi le-au dat oamenilor de afaceri şi le-au vândut pe foarte mulţi bani„, spune preşedintele sindicatului.

La fel ca în zilele trecute, protestatarii au venit la guvern cu mai multe accesorii sugestive. Pe lângă bannere cu „Haşotti demisia!”, „Haşotti ministrul inculturii” şi „Respectaţi cultura”, sindicaliştii de la România Film au venit la protest ca la înmormântare. Un personaj care a îmbrăcat un costum al ucigaşului în serie din filmul de groază Scream a intrat într-un coşciug şi avea o cruce pe care era scris „Cinematografia română România Film N. 1950 D. 2012?”. Protestatarii au venit în Piaţa Victoriei şi cu coroane de flori şi colivă, dar şi cu mai multe role de film pe care le-au lăsat să zacă pe jos.