Premierul Ciucă şi ministrul Sorin Cîmpeanu, discuţii despre implementarea programului „România educată”

Premierul şi ministrul Sorin Cîmpeanu au analizat demersurile necesare implementării programului „România educată”.

07 feb. 2022, 12:56
Premierul Ciucă şi ministrul Sorin Cîmpeanu, discuţii despre implementarea programului „România educată”

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a analizat, împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, problematica din educație și demersurile necesare implementării Programului ”România Educată”.

Cu această ocazie, premierul a decis să invite la Guvern federațiile reprezentative din învățământ, marţi la ora 12.00, pentru o discuție pe baza proiectului de acord cu ministerul Educației.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Anunţul făcut de şefa DSP Bucureşti: „Lucrurile stau diferit”

Premierul consideră că „acordul este un pas esențial pentru implementarea optimă a măsurilor de care are nevoie sistemul educațional, precum și de sprijinire a salariaților acestuia, pentru reformarea legislației din domeniul educației în concordanță cu principiile și obiectivele strategice stabilite prin Proiectul România Educată”.

Citeşte şi: USR îi cere demisia lui Sorin Cîmpeanu în scandalul plagiatului

“Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită și motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar și nedidactic în ansamblul sistemului de educație. Guvernul înțelege pe deplin importanța unei abordări coerente și incluzive a tuturor factorilor implicați în procesul de educație din România”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.