Sistemul cardurilor de sănătate este BLOCAT. Medicii nu pot prescrie tratamente

Publicat: Vineri, 14 Februarie 2020 10:38 // Actualizat: Vineri, 14 Februarie 2020 10:43 // Sursa: romaniatv.net

Sistemul cardurilor de sănătate nu funcţionează, vineri dimineaţa, iar medicii de familie din România nu pot prescrie tratamente pacienţilor.

 

Conform legii, medicii trebuie să verifice în sistemul electronic dacă pacientul este asigurat pentru a-i putea prescrie reţele decontate de CNAS. 

Citeşte şi:Anunţ pentru toţi cei care au carduri de sănătate

”Noi, ca medici, nici nu putem oferi servicii medicale fără să înregistrăm pacienții în sistem. Dacă lucrăm offline, câț timp sistemul nu funcționează, și nu se poate înregistra în sistem, nici nu putem fi plătiți pentru serviciile medicale acordate pacienților pe care i-am tratat fără înregistrare”, spune Sandra Alexiu, medic de familie.

Citeşte şi: CARDUL DE SĂNĂTATE se schimbă. Anunţul CNAS îi vizează pe TOŢI ROMÂNII

Cea mai gravă situație a fost înregistrată în iulie 2019, când sistemul cardurilor de sănătate nu a funcționat timp de mai bine de două săptămâni.  

Noile cărţi de identitate vor fi şi carduri de sănătate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, în conferinţă de presă, că noile cărţi de identitate vor fi eliberate începând cu luna august a anului viitor, vor avea CIP și vor ține loc și de card de sănătate.

Ministrul a adăugat că prin noile documente de identitate se creează posibilitatea cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate de a obţine o carte electronică de identitate fără a mai fi necesară stabilirea domiciliului în România. Dacă nu vor un astfel de document, românii pot opta pentru o carte de identitate fără CIP, însă cu aceasta nu vor putea călători în UE, având nevoie de pașaport.

"Se creează posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei cărţi de identitate simple, aşa cum este şi în prezent, pentru cei care nu doresc, din orice motiv, o carte electronică. Această carte de identitate simplă nu va conţine un cip ori date electronice, va prezenta un grad ridicat de securitate, dar aş dori să atenţionez că acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosit începând de anul viitor pentru a ieşi din ţară. Săptămâna viitoare, marţi, Ministerul Afacerilor Interne va organiza şi o dezbatere publică privind acest proiect la care pot participa cei interesaţi şi care pot trimite până marţi propuneri de îmbunătăţire a proiectului, exprimând aici, în calitatea mea de ministru al Afacerilor Interne, toată deschiderea pentru orice propunere", a mai declarat Vela.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carduri de sanatate medici reţete Romania sănătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H