Sistemul online al cardului de sănătate, BLOCAT. CNAS: Lucrăm la rezolvarea problemelor. Nu putem face o estimare exactă

Sistemul online al cardului naţional de asigurări de sănătate a picat din nou în cursul zilei de luni. Contactaţi de RomaniaTV.net, reprezentanţii CNAS au declarat că nici până miercuri sistemul nu a fost reparat şi în continuare se lucrează pentru a remedia problema. Până când acesta va funcţiona, medicii de familie sunt nevoiţi să lucreze în modul offline.

12 oct. 2016, 08:42
Sistemul online al cardului de sănătate, BLOCAT. CNAS: Lucrăm la rezolvarea problemelor. Nu putem face o estimare exactă

Problemele tehnice la sistemul online al cardului naţional de sănătate nu par să se opreasă. Luni, 10 octombrie, sistemul a căzut din nou. Potrivit reprezentanţilor CNAS, se lucrează în continuare pentru soluţionarea problemelor.

Colegii lucrează încă şi se încearcă remedierea cât mai rapidă a problemelor care împiedicvă funcţionarea lui. Deocamdată nu s-a remediat nimic. Din păcate, nu avem o estimare de la colegi când anume se va remedia. Sperăm cât mai curând„, au declarat, pentru RomaniaTV.net, reprezentanţii CNAS.

În această perioadă, medicii de familie trebuie să folosească modul offline şi să descarce datele în sistem în termen de trei zile lucrătoare după data acordării serviciului.

Lucrăm la rezolvarea problemelor. Nu putem face o estimare exactă. Pot lucra în modul offline. Rămâne amprenta de timp şi se poate descărca în sistem în termen de 3 zile lucrătoare după data acordării serviciului respectiv„, a declarat, pentru RomaniaTV.net, Augustus Costache, purtătorul de cuvânt al CNAS.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a dat asigurări că furnizorii de servicii medicale nu vor fi penalizaţi pentru perioada în care sistemul nu funcţionează.

Serviciile pot fi ridicate în sistem în trei zile lucrătore de la apariţia defecţiunii, adică până joi la ora 24.00, dar nimeni nu va fi penalizat dacă defecţiunea persistă şi vor apărea întârzieri, pentru că nu este vina lor, ci a sistemului„, a spus preşedintele CNAS.

Ţibichi a precizat că, recent, instanţa a dat câştig de cauză CNAS în contestaţia privind licitaţia pentru noul furnizor de servicii de mentenanţă necesare sistemului informatic al cardului naţional de sănătate. „Curtea de Apel a dat câştig de cauză CNAS faţă de cotestaţia HP privind noul furnizor de servicii de mentenanţă. Acum, în 30 de zile de la sentinţă, CNAS va semna contractul cu noul furnizor de servicii de mentenenţă şi suport„, a adăugat Ţibichi.

Citeşte şi Sistemul cardului de sănătate NU funcţionează nici marţi. Anunţul şefului CNAS

Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil de luni de la ora 10.00, din cauza unor probleme tehnice, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, a declarat că specialiştii instituţiei încearcă să repună în funcţiune sistemul „cât mai repede”.

Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline. Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare„, se arată în comunicatul de presă al CNAS, emis luni, 10 octombrie.

Citeşte şi Cardul de sănătate, indisponibil luni. CNAS: Încercăm să repunem în funcţiune sistemul cât mai repede

Citeşte şi Preşedintele CNAS: Cardul de sănătate a adus un beneficiu de peste 100 milioane de euro