Sistemul VAR va fi introdus în Liga 1 de anul viitor

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi, că a început pregătirea practică a arbitrilor pentru introducerea VAR în România, simulatoarele fiind livrate zilele trecute de furnizorul de tehnologie.
Filip Stan
15 sept. 2021, 13:06
Sistemul VAR va fi introdus în Liga 1 de anul viitor

Sistemul VAR. Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a anunţat, joi, că pregătirea arbitrilor pentru implementarea VAR va dura 10 luni din acest moment, urmând să se încheie în luna iulie a anului viitor, ceea ce înseamnă că arbitrajul video va fi introdus în Liga I începând cu ediţia 2022-2023.

Anterior, termenul estimat pentru folosirea VAR în România era luna aprilie 2022, mai exact odată cu începerea play-off-ului/play-out-ului ediţiei 2021-2022 a Ligii I.

„Suntem în faza de pregătire offline a proiectului VAR. Săptămâna trecută am primit toate echipamentele şi începând din această săptămână am dat drumul pregătire arbitrilor. Aşa cum am spus, noi avem nevoie de 10 luni pentru pregătirea arbitrilor. Iar această pregătire este făcută în serie, nu poate fi făcută în paralel. Adică trebuie să încheiem primul pas pentru a trece la al doilea. Mai mult, FIFA monitorizează atent acest proces şi pentru a putea trece la următorul pas e nevoie de validare şi de aprobare din partea celor de la FIFA. Acest proiect necesită foarte mult timp. Avem 50 de arbitri şi fiecare dintre ei trebuie să stea cel puţin o oră doar ca să se familiarizeze cu sistemul. Sunt paşi pe care nu putem să îi sărim. Când va fi implementat sistemul nu pot să spun, depinde şi de cum se mişcă arbitrii şi de cum vom reuşi să avem toate materialele necesare pentru pregătirea lor. E un proces foarte, foarte complicat”, a spus Deaconu, care este managerul de proiect pentru implementarea arbitrajului video.

Bunica paternă a Emmei Răducanu, dezvăluiri în premieră despre nepoata campioană: „Este mâncarea ei preferată şi a învăţat să şi-o pregătească singură”
Întrebat dacă sunt şanse ca VAR să fie folosit în acest sezon, Deaconu a răspuns: „Nu ştiu să spun, repet, avem nevoie de 10 luni pentru pregătirea arbitrilor. Pentru că FIFA nu permite scurtături. Noi construim baza acestui sistem şi nu putem să o facem pe repede înainte”.

În momentul în care i s-a precizat că 10 luni din acest moment înseamnă iulie 2022, Deaconu a afirmat: „Dacă asta înseamnă… După cum am spus, din momentul în care primim sistemele durează 10 luni. Sistemele au venit săptămâna trecută şi din această săptămână am reuşit să le instalăm şi am început pregătirea”.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi, că a început pregătirea practică a arbitrilor pentru introducerea VAR în România, simulatoarele fiind livrate zilele trecute de furnizorul de tehnologie.

Anamaria Prodan a răbufnit în scandalul de DIVORŢ: „Nu merită să pui sentiment în nici o relaţie”. A trecut o lună şi jumătate de la acel telefon
Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal au ajuns în luna martie a acestui an la un acord pentru implementarea arbitrajul video (VAR) în Liga I. De atunci, termenul privind folosirea VAR în România a fost mutat din diverse motive, fiind stabilit pentru începutul anului 2022, apoi pentru startul play-off-ului/play-out-ului ediţiei 2021-2022 (aprilie 2022). La sfârşitul lunii august, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că nu poate oferi nicio garanţie că sistemul VAR va putea fi implementat începând cu play-off-ul/play-out-ul actualei ediţii a Ligii I din cauza întârzierilor privind furnizarea de tehnologie.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca este hotărâtă să rupă normele! Vrea să dea lovitura pe scena de la Untold
Fanatik.ro
Singurul cartier dormitor din București în care se găseau 6 întreprinderi, metrou și peste 3.000 de apartamente. 8.000 de oameni lucrau non stop, existau școli, creșe și grădinițe pentru copii
Capital.ro
Ne-a părăsit cea mai mare actriță. A fost un simbol. Toți românii au iubit-o și admirat-o. Nu va fi uitată
Playtech.ro
Jumătate din pensie, oprită de autorităţi, în iunie. Zeci de mii de pensionari, în pericol de poprire
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
Pastila banală care poate salva viața în caz de infarct, de care românii au uitat. Cum o administrezi corect
wowbiz.ro
Anunțul cutremurător despre fiul lui Ionel Ganea. Soția fostului fotbalist, Monica, a confirmat totul. Ți se rupe sufletul
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Bolojan: Pensionarii militari au fost mințiți. Ce se întâmplă cu pensiile lor
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Întreruperi de curent în România, în perioada 12-16 mai. Lista județelor afectate
Cancan.ro
Descoperirea scârboasă a lui Piedone, într-un restaurant din Constanța: Ăsta n-a mai avut putere…
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Tragedie în lumea muzicii. Ne-a părăsit cel mai mare cântăreț: A atins milioane de oameni din întreaga lume
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Dorința incredibilă a unui tată care și-a lăsat fetița de 2 ani să moară în mașină. În timp ce canicula o ucidea pe copilă, bărbatul se juca pe consolă
Horoscop Luni, 12 mai 2025. Zodia care se dedică astăzi în totalitate iubirii
MediaFlux
Europa în fierbere. Rusia mută trupe la granița cu Finlanda
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve