Site-ul Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri. Anunţul de ultimă oră al reprezentanţilor MApN

Reprezentanţii Ministerului Apărării informează să sâmbătă, site-ul în limba engleză a instituţiei a fost atacat de hackeri. Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet la scurt timp de la declanşarea atacului cibernetic.

28 mai 2022, 21:42
Site-ul Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri. Anunţul de ultimă oră al reprezentanţilor MApN
Site-ul Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri

Site-ul Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri. Este vorba despre un atac cibernetic de tip DDOS, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a MApN.

Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri. Cât timp a durat atacul cibernetic

Citeşte şi Cine este românul din Marea Britanie acuzat că i-a ajutat pe hackerii ruşi în cel mai mare atac cibernetic din România. Killnet cere eliberarea

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04.30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a MApN  https://english.mapn.ro/, s-a declanşat un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS).

Din fericire, specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului de tip DDOS.

Reprezentanţii Ministerului Apărării fac precizarea că site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun, se mai precizează în comunicat.

Citeşte şi Atac cibernetic la telefoanele românilor. Ce se întâmplă dacă aţi dat click