Situaţia lui Djokovic devine tot mai dificilă. Guvernul propune reţinerea sârbului, sâmbătă dimineaţă, iar cazul a fost predat Tribunalului Federal

Novak Djokovic se va prezenta sâmbătă la o nouă ședință de judecată, la ora locală 8 dimineața sau la 23, ora României, dar până atunci avocații săi încearcă să conteste decizia ministrului de anulare a vizei.

14 ian. 2022, 14:25
Situaţia lui Djokovic devine tot mai dificilă. Guvernul propune reţinerea sârbului, sâmbătă dimineaţă, iar cazul a fost predat Tribunalului Federal

Avocatul Stephen Lloyd, care îl reprezintă pe ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, a declarat, vineri, la o audiere de instrucţie la Federal Circuit Court, că propunerea guvernului este ca Novak Djokovic să fie reţinut sâmbătă dimineaţă, atunci când se va prezenta în faţa oficialilor departamentului pentru imigraţie.

Djokovic se va prezenta la audieri pentru a discuta cu oficialii departamentului pentru imigraţie. Apoi, el însă va putea să meargă la birourile avocaţilor săi, escortat de poliţişti de la poliţia de frontieră, după care va petrece noaptea în detenţie. Duminică dimineaţă, dacă va fi programată audierea la tribunal în cazul său, el va fi dus din nou la birourile avocaţilor săi.

Citeşte şi Nebunie totală după ce viza lui Djokovic a fost anulată a doua oră. Sârbul ar putea fi deportat după ce va juca în primul tur la Australian Open

Avocatul lui Djokovic, Nick Wood, a spus anterior să acceptă faptul că guvernul are dreptul să îl reţină pe Djokovici, dar a avertizat cu privire la “circul media” care ar exista dacă acest lucru s-ar întâmpla.

Încă o veste proastă pentru Djokovic este că judecătorul Kelly, cel care revocat decizia anterioară de anulare a vizei, a decis să transfere întregul caz la Tribunalul Federal. Judecătorul Kelly nu a acceptat cererea lui Novak ca acest caz să rămână la Tribunalul Districtual.

Citeşte şi Victor Ciutacu, despre expulzarea lui Djokovic din Australia: „Umilirea politică a unui imens campion, pe continentul-închisoare”