Situaţie critică în spitalele din ţară. La nivel naţional mai e disponibil un singur pat ATI

Situaţia devine tot mai critică în spitalele din ţară, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. La nivel naţional mai este disponibil un singur pat ATI, acesta fiind în judeţul Hunedoara.

11 oct. 2021, 14:02
Situaţie critică în spitalele din ţară. La nivel naţional mai e disponibil un singur pat ATI
Situaţie critică în spitalele din ţară. La nivel naţional mai e disponibil un singur pat ATI

Situaţie critică în spitalele din ţară. Grupul de Comunicare Strategică anunţă luni, 11 octombrie 2021, că la nivel naţional mai este liber un singur pat ATI, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, în Județul Hunedoara.

Situaţie critică în spitalele din ţară

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1548 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 132  paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Citeşte şi Rata de incidenţă, creştere spectaculoasă în Bucureşti. Se trece la lucrul de acasă şi apar noi restricţii

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 1.632 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La  nivel national este disponibil 1  pat ATI liber, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, în Județul Hunedoara.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite GDS.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 9.148 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.423 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 209 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.632 de pacienţi cu COVID-19. 456 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 34 dintre ei fiind la ATI. Doar două judeţe mai au coeficientul infectărilor sub 3.

Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.365.788 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi Epidemiologul Emilian Popovici: Apreciez că vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie, apoi numărul infectărilor va scădea accelerat


loading...