Situație critică în Vrancea. Spitalul Județean nu mai are locuri la ATI

Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani a depășit capacitatea de internare la Terapie Intensivă a pacienților infectați cu COVID. Instituția medicală a informat că în prezent sunt internate 11 persoane pe secție.

23 nov. 2020, 18:28
Situație critică în Vrancea. Spitalul Județean nu mai are locuri la ATI

Situație critică în Vrancea. În prezent 11 pacienți cu coronavirus sunt internați pe secția de ATI a spitalului, în condițiile în care capacitatea este de 10 locuri. Managerul spitalului susține că pacienții sunt atât din Vrancea, cât și din Tulcea și București.

Citește și: Agenția Europeană pentru Medicamente confirmă că primele vaccinuri împotriva COVID ar putea fi aprobate până la finalul anului

„Avem internați în prezent 11 pacienți COVID-19 la Terapie Intensivă, în condițiile în care numărul de locuri ATI disponibile pentru aceștia este de numai zece locuri. Pacienții sunt atât din județul Vrancea, dar și de la Tulcea și București, pentru că, în funcție de numărul de locuri disponibile la un anumit moment dat, primim și pacienți din alte județe”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focsani, Elena Codruta Neagu.

Situație critică în Vrancea. Conform managerului spitalului, instituția medicală încearcă suplimentarea numărului de locuri ATI cu încă 10 paturi, însă, deși aparatura există aceasta nu poate fi funcțională din cauza lipsei personalului medical.

„Încercăm suplimentarea numărului de paturi COVID-19 cu încă zece locuri. Însă la acest moment, acest lucru nu este posibil întrucât ne confruntăm cu lipsa personalului medical care să deservească aceste paturi. Un medic care a venit de curând de la Iași special pentru ATI a fost depistat pozitiv și se află în izolare. Dar chiar și așa, nu am rezolva problema, deoarece ne este necesar cel puțin încă un medic. Am făcut numeroase solicitări la minister și așteptăm”, a precizat managerul SJU Focsani.

De asemenea, aceasta susține că medicii din spital, în special cei de la ATI, sunt epuizați făcând și nouă gărzi pe lună.

Luni, la nivelul județului Vrancea au fost raportate 162 de persoane cu COVID-19 internate, dintre care 19 la ATI, 11 la Focșani și opt la Adjud. Este cel mai mare număr de pacienți înregistrat la ATI de la debutul pandemiei de COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până acum 28.070 de teste, fiind depistate 4.935 de persoane pozitive. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 3.893, iar al persoanelor decedate la 184