Situaţie critică la Sibiu. Morga Spitalului Judeţean nu mai are locuri. Un container special, adus pentru depozitarea cadavrelor

Situaţie critică la Spitalul Judeţean din Sibiu. Unitatea medicală nu mai face față numărului mare de pacienți care au decedat din cauza noului coronavirus. Conducerea spitalului a solicitat un container special pentru depozitarea temporară a cadavrelor. Containerul metalic îndeplininește condițiile de securitate epidemiologică și a fost pus la dispoziția Serviciului de Anatomie Patologică de către o firmă din oraș.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 15:41
Situaţie critică la Sibiu. Morga Spitalului Judeţean nu mai are locuri. Un container special, adus pentru depozitarea cadavrelor

”In context pandemic, numarul deceselor consemnate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut. Ca urmare, Serviciul de Anatomie Patologică a facut demersuri catre conducerea spitalului pentru identificarea unui spatiu pentru depozitarea temporara a cadavrelor”, a declarat Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, conform stiridesibiu.ro.

De altfel, autorităţile române au anunțat, marți, că județul Sibiu are cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 din țară: 6,89, urmat de Cluj cu 6,56 și Sălaj, cu 6,47.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 255 de decese Covid. În ultimele zile, în județ s-au înregistrat între 10 și 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.

Totodată, numarul de nou infectaţi din ultimele 24 de ore a fost de 7.304. Din păcate, avem un nou record negativ la decese, 177. De asemenea, la ATI se află 1.093 de pacienţi, un nou record. Klaus Iohannis a convocat pentru astăzi o ședință la Palatul Cotroceni, începând cu ora 15.00.  Se va discuta despre situația epidemiologică din țara noastră. 

În intervalul 09.11.2020 (10:00) – 10.11.2020 (10:00) au fost raportate 177 de decese (92 bărbați și 85 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea,  Ilfov și Municipiul București. 

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 47 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 67 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de peste 80 de ani. 

160 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 17 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. 

Citeşte şi: Situaţie alarmantă la Sibiu! Medicii deja au început să aleagă între pacienţii cu COVID cărora le oferă mai repede o şansă