Situație de criză la o școală din Timișoara! Zeci de elevi și profesori au ajuns de urgență la spital cu simptome de intoxicație. Cursurile au fost suspendate imediat

SItuație de criză la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara. Acolo zeci de elevi și profesori au ajuns la spital cu simptome de intoxicație. Cursurile au fost suspendate de urgență.

03 apr. 2024, 10:57
Situație de criză la o școală din Timișoara! Zeci de elevi și profesori au ajuns de urgență la spital cu simptome de intoxicație. Cursurile au fost suspendate imediat
Situație de criză la o școală din Timișoara! Zeci de elevi și profesori au ajuns de urgență la spital cu simptome de intoxicație. Cursurile au fosr suspendate imediat

Numeroși elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au fost transportați de urgență la spital cu simptome de intoxicație, deși instituția de învățământ nu are o cantină pentru servirea mesei și nu este conectată la rețeaua de gaze naturale.

Citește și: Bonusuri de 400 de euro pentru români! Ce categorie de persoane poate primi banii imediat

Atât marți, cât și miercuri dimineață, mai mulți elevi și profesori au fost admiși la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și la Spitalul Municipal din Timișoara, prezentând stări de rău și simptome specifice de intoxicație.

Colegiul nu dispune de o cantină și nu este racordat la rețeaua de gaze naturale, iar procesele de dezinsecție sau deratizare nu au fost efectuate recent.

Numai în cursul nopții trecute, 9 elevi au fost aduși de urgență la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, iar dimineața devreme, alți 12 oameni, inclusiv elevi și profesori, au necesitat îngrijire medicală.

La momentul actual, 15 copii sunt spitalizați la Spitalul de Copii, iar alți doi sunt internați la Spitalul Municipal, unde a fost transferat și un profesor. Simptomele raportate includ dureri abdominale, vărsături și diaree. Există și alți elevi și cadre didactice care prezintă aceleași simptome, dar nu s-au prezentat încă la spital.

În timpul nopții de marți spre miercuri, la ora 1:00, ISU Timiș a trimis un echipaj specializat CBRN la Colegiul Național C.D. Loga pentru a investiga o posibilă sursă de intoxicație. Cu toate acestea, conducerea școlii a declarat că nu are informații despre cauza posibilă a problemei.

„În ceea ce privește situația de la Loga, în acest moment nu știm care este cauza apariției simptomelor la copii. Aproximativ 30 de copii și 12 adulți sunt afectați de aceleași simptome, unii fiind spitalizați, iar alții rămânând acasă. Am stat toată noaptea la telefon, discutând cu reprezentanții ISU și conducerea școlii”, a declarat Aura Danielescu, inspector șef al ISJ Timiș.

Conducerea Colegiului a decis suspendarea cursurilor pentru miercuri, în conformitate cu reglementările legale. În plus, a fost anunțată inițierea unui proces de colectare a informațiilor despre simptomele și starea elevilor și profesorilor afectați, pentru a identifica un posibil factor comun care ar fi putut cauza intoxicarea, potrivit Observatornews.ro.

Citește și: Cum reușește un cuplu să locuiască într-o barcă. La început li s-a părut foarte greu, dar acum nu vor să mai revină vreodată într-o locuință obișnuită