Situaţie dramatică în Italia. Crematoriile funcţionează 24 de ore pe zi, iar bisericile sunt pline de coşciuge

În provincia Bergamo, cea mai afectată de epidemie, crematoriul a ajuns să funcţioneze 24 de ore pe zi, iar bisericile şi morgile sunt pline de sicrie în aşteptarea înmormântării.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 06:09
Situaţie dramatică în Italia. Crematoriile funcţionează 24 de ore pe zi, iar bisericile sunt pline de coşciuge

Noul coronavirus a ucis peste 2.500 de persoane în Italia, iar rubrica de decese din ziarul local se întinde pe 10 pagini, fapt comparat de editorul-şef cu un verirabil „jurnal de front”, anunţă A1.ro.

Slujbele de înmormântare şi doliul se oficiază tot în izolare, cu un singur preot, iar rudele şi prietenii celui decedat nu au voie să participe, asta dacă nu sunt deja în carantină.

Presa internaţională scrie că în Bergamo au murit atât de mulți oameni, încât există liste de așteptare pentru înmormântări și incinerări.

În oraşul Bergamo, din regiunea Lombardia, peste 350 de oameni și-au pierdut viețile, iar situația nu e roz nici în alte orașe, unde s-au stins zeci de persoane.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Uniunea Europeană îşi închide frontierele pentru 30 de zile

„Morgile şi instituţiile de sănătate publică se află în stare de colaps”, este de părere un antreprenor de pompe funebre. „Nu am fost deloc pregătiţi pentru o astfel de situaţie”.

Având în vedere această situație dezastruoasă, autoritățile recomandă și folosirea crematorului. În Italia, în prezent, slujbele de înmormântare în biserici sunt interzise, la fel ca și accesul în cimitire este interzis publicului.

Italia are peste 2500 de persoane decedate din cauza coronavirusului
Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a anunţat marţi 345 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanţul epidemiei de coronavirus ajungând la 2.503 morţi în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume, potrivit Agerpres.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia, cea mai grav afectată ţară din Europa, a crescut la 31.506 de la 27.980, o creştere cu 12,6%, cea mai mică rată de creştere înregistrată de la apariţia epidemiei în ţară pe 21 februarie.

Dintre cei infectaţi iniţial, 2.941 s-au recuperat complet, comparativ cu 2.749 cu o zi înainte. Circa 2.060 de persoane se aflau la terapie intensivă, faţă de 1.851 în urmă cu 24 de ore.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. 345 de noi decese în Italia în ultimele 24 de ore. Bilanţul a crescut la 2.503 morţi