Situaţie INCREDIBILĂ la Spitalul Judeţean Constanţa. Vizitatorii plăteau TAXĂ DE ACCES la intrare

Publicat: Vineri, 11 Octombrie 2013 20:42 // Actualizat: Vineri, 11 Octombrie 2013 20:42 // Sursa: romaniatv.net

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a fost amendat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) pentru că percepea taxă de acces de la aparţinătorii pacienţilor internaţi şi nu respecta regulile privind programul de vizite.

Potrivit directorului DSP Constanţa, Constantin Dina, printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, este interzis ca unităţile sanitare să perceapă bani pentru accesul aparţinătorilor la pacienţii internaţi, iar vizitarea acestora se face după un program prestabilit.

"A fost încălcat ordinul Ministerului Sănătăţii 1284/ 2012 privind reglementarea programului de vizitare a pacienţilor de către aparţinători în unităţile sanitare. Acest ordin zice că este interzisă perceperea de taxe pentru vizitarea pacienţilor în unităţile sanitare publice, ori aici era percepută o taxă de acces în spital de 5 lei. Şi nici nu respectau programul de vizitare a pacienţilor. Adică aveau afişat un alt orar de vizitare decât cel care este în ordinul MS", a declarat Constantin Dina, care a precizat că amenda dată spitalului judeţean a fost de 5.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Caz INCREDIBIL la Constanţa. Suferea de AMIGDALITĂ, dar a murit de INFARCT, deşi nu avea nici trei ani

Şeful DSPJ Constanţa a mai spus că amenda dată joi SCJU Constanţa nu este prima de acest fel, o sancţiune similară fiind aplicată şi în luna aprilie.

"Am mai dat una în luna aprilie. Tot din acelaşi motiv, că nu respectau orarul de vizită al aparţinătorilor în spital. Altă variantă nu am decât să-i amendez. Încălcarea acestui ordin prevede această sancţiune contravenţională", a spus Dina.

Constantin Dina a precizat că, după prima amendă, a existat o perioadă în care unitatea sanitară s-a conformat ordinului MS şi nu a mai perceput taxa de vizitare, însă lucrurile s-au schimbat din nou, astfel că a fost nevoie de noi măsuri punitive.

Conform directorului DSP Constanţa, echipele de control ale instituţiei îşi vor intensifica verificările la Spitalul Judeţean Constanţa, care va fi sancţionat contravenţional ori de câte ori va încălca ordinul MS.

"Astăzi a fost reverificat spitalul. Dăduseră jos toate afişele care anunţau perceperea acelei taxe de acces. Luni va fi din nou verificat, să vedem dacă respectă orarul şi s-a afişat peste tot programul de vizită al aparţinătorilor la pacienţii internaţi. Aste este. Va trebui să mergem de două, trei ori pe săptămână în control, să vedem dacă spitalul respectă ordinul. Este hilar, dar până la urmă asta o să facem", a mai spus Constantin Dina.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 nov 17:28
Votează email 0 email
...type="text/javascript"> Pompierii constănţeni au intervenit, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru salvarea unui băieţel de 11 ani care, de teama unei ...
11 oct 21:01
... Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a fost amendat...
11 oct 20:55
...de acces de la aparţinătorii pacienţilor internaţi şi nu respecta regulile privind programul de vizite. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H