Slăbeşte rapid cu dieta Atkins

Cozonac, pască, prăjituri – festinul de Paște a fost o adevărată încântare pentru papilele gustative, dar a lăsat urme nedorite asupra siluetei. Dacă vrei să ajungi la greutatea dorită și să te pregătești din timp pentru perioada estivală, încearcă dieta Atkins.

RomaniaTV.net
04 mai 2016, 12:35
Slăbeşte rapid cu dieta Atkins

Principiul de bază al dietei Atkins este să reduci carbohidrații din meniu, adică să limitezi consumul de alimente care conțin zahăr și făină albă, cum ar fi pastele, siropurile, orezul, fructele și legumele dulci, produsele de patiserie, ciocolata etc.

În schimb, poți opta pentru proteine și grăsimi: carne, ouă, pește, ciuperci, brânză, ulei de măsline și de floarea soarelui samd. Explicația e simplă: dacă organismul nu mai primește carbohidrați, intră într-o stare de „cetoză” sau ketoză, ceea ce înseamnă că, pentru a avea energie, reduce depozitele de grăsime și astfel arde mai multe calorii.

Citeşte şi  Slăbeşti cinci kilograme în două zile. Dieta rapidă recomandată de medici

Poate avea efecte secundare

Deși ajută la scăderea în greutatea și este foarte eficientă în reducerea apetitului, dieta Atkins este intens criticată de specialiștii în nutriție. Potrivit acestora, regimul afectează buna funcționare a inimii și ficatului, privează corpul de vitamine și de minerale și astfel există riscul instalării anemiei. În plus, provoacă dureri de cap, constipație, greață și dureri abdominale.

Info

Hipertensivii, diabeticii și cei cu probleme renale nu au voie să țină acest regim alimentar.

Citeşte continuarea AICI