Slovenii au respins noul Cod al Familiei din cauza homosexualilor

Slovenii au respins în mod surprinzător proiectul unui nou Cod al Familiei ce oferă mai multe drepturi cuplurilor homosexuale, mai ales în privinţa adopţiilor, în cadrul unui referendum organizat duminică, marcat de o participare foarte redusă.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 09:57
Slovenii au respins noul Cod al Familiei din cauza homosexualilor

Conform rezultatelor parţiale după numărarea a 87% din buletinele de vot, 56,45% dintre alegători au votat împotriva legii şi 43,55% pentru, conform comisiei electorale. Textul va putea fi discutat din nou în Parlament, după 12 luni. Ultimele sondaje publicate vineri prezentau o majoritate favorabilă legii.

Rezultatul surprinzător s-a datorat participării reduse la vot, care i-a favorizat pe conservatorii care se opuneau acestei legi şi care şi-au mobilizat mai bine electoratul.

Legea cu privire la familie a fost adoptată de parlament în iunie 2011 sub fostul guvern de centru-stânga, însă nu a fost niciodată aplicată. Grupări civile conservatoare susţinute de Biserica Catolică au reunit cele 40.000 de semnături necesare organizării unei consultări populare înainte de a decide aplicarea.

Noul Cod al familiei, care sporea considerabil protecţia copilului, a provocat dezbateri aprinse mai ales din cauza extinderii drepturilor cuplurilor homosexuale.