Anunţ OFICIAL al BOR: Slujbele de Florii şi Înviere, săvârşite în biserici, fără credincioşi. Aprindem lumânarea de la candela din casă

Slujbele de Florii şi de Înviere vor fi săvârşite în biserici, fără credincioşi, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 12:35
Anunţ OFICIAL al BOR: Slujbele de Florii şi Înviere, săvârşite în biserici, fără credincioşi. Aprindem lumânarea de la candela din casă

„În condiţiile aspre ale actualelor reglementări valabile în starea de urgenţă, slujbele din această perioadă, inclusiv slujba de Florii şi cea a Învierii, vor fi săvârşite în biserici, din nefericire, fără credincioşi. Aceştia le pot urmări/asculta (pe cele de la Catedrala Patriarhală) în primul rând prin intermediul Televiziunii şi Radioului Patriarhiei Române, Trinitas, sau online prin intermediul canalelor mediatice ale eparhiilor şi parohiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, potrivit Agepres. 

El consideră că, „deşi vom fi constrânşi să rămânem în case în noaptea de Paşti, vom reuşi să ne împărtăşim cu bucuria adânc întremătoare a Învierii lui Hristos, pregătindu-ne poate mai riguros sufleteşte în răgazul şi liniştea acestui timp al recluziunii şi reflexivităţii prin lectura Evangheliilor care descriu documentar Pătimirile Mântuitorului şi Învierea Sa din morţi”.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE în România. Ministrul Educaţie: Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, posibil în iulie

„La miezul nopţii, cei mai mulţi dintre noi vom aprinde lumânarea de la candela din casă, vom cânta ‘Hristos a înviat’ şi ne vom ruga ca El să reaprindă în noi lumina credinţei şi speranţei uneori pâlpâietoare. Ne vom ruga pentru încetarea grabnică a acestei grele încercări care ne afectează pe toţi, ne vom ruga pentru sănătatea şi ocrotirea celor dragi, dar şi pentru cei ce îi ajută pe bolnavi, pe bătrâni şi pe sărmani. Cu gândul la Cel care prin Învierea Sa ne-a oferit tuturor ‘Calea, Adevărul şi Viaţa’ pline de Sens mântuitor”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al BOR.
 
Din cauza pandemiei de coronavirus, BOR a decis închiderea bisericilor pentru credincioşi. De asemenea, Patriarhia Română a decis ca în fiecare zi de slujbă să se tragă clopotele la miezul zilei şi „în acele momente să rostim toţi, măcar în gând, rugăciunea Tatăl Nostru”.

loading...