Smartphone-uri pentru săraci. Google lansează un telefon 4G la preţul de 87 de dolari, pentru cei 300 de milioane de indieni rămaşi încă în era 2G

Google, împreună cu operatorul telecom Jio Platforms, lansează un smartphone ieftin în India, care vizează cele câteva sute de milioane de indieni care folosesc telefoane 2G.

01 nov. 2021, 09:19
Smartphone-uri pentru săraci. Google lansează un telefon 4G la preţul de 87 de dolari, pentru cei 300 de milioane de indieni rămaşi încă în era 2G

Anunţat iniţial pentru începutul lunii septembrie, JioPhone Next este un smartphone ieftin, dezvoltat împreună cu Google, şi care va fi disponibil în India începând cu 4 noiembrie.

Acesta are un ecran HD de 5,45 inch şi se bazează pe un chipset Qualcomm QM-215 cu o frecvenţă de 1.3GHz şi patru nuclee. Acesta este suplinit de 2GB RAM.

JioPhone Next are un spaţiu de stocare de 32GB, o baterie de 3.500 mAh, o cameră principală de 13MP şi una frontală de 8MP.

Citeşte şi WhatsApp anunţă schimbări de la 1 noiembrie. Probleme pentru smartphone-urile Android mai vechi de 10 ani

Acesta foloseşte o versiune special optimizată pentru un telefon cu dotări modeste de Android, pe care Jio o numeşte Pragati OS.

JioPhone Next va costa 87 de dolari, însă, dacă este cumpărat împreună cu un abonament, preţul poate scădea şi la 28 de dolari, scrie The Indian Express.

Jio şi Google speră ca noul smartphone cu 4G să fie atrăgător pentru cei peste 300 de milioane de indieni care încă folosesc telefoane cu 2G.

Citeşte şi Poliţia Română cumpără peste 8.000 de smartphone-uri pentru verificarea certificatului verde