Șoc în lumea modei! Un cunoscut designer, ale cărui creații erau cunoscute în toată lumea, a murit

Veste tristă în lumea modei! Designerul indian Satya Paul s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani, a anunțat cu regret familia sa.

08 ian. 2021, 16:52
Șoc în lumea modei! Un cunoscut designer, ale cărui creații erau cunoscute în toată lumea, a murit

Șoc în lumea modei! Creatorul de modă indian Satya Paul a reușit să modernizeze sari-ul tradiţional pentru totdeauna, graţie unor imprimeuri contemporane.

Șoc în lumea modei! Pasionat de spiritualitate încă de la o vârstă fragedă, designerul a murit joi într-un ashram din oraşul Coimbatore, aflat în sudul Indiei, unde se recupera după un accident vascular cerebral suferit luna trecută, a precizat fiul său, Puneet Nanda, potrivit Agerpres.

S-a născut pe 2 februarie 1942. Satya Paul şi-a făcut un nume în industria de retail odată cu lansarea, în 1980, a „L’Affaire”, primul boutique dedicat sari-urilor din India, înainte de a-şi crea propriul brand cinci ani mai târziu.

Creaţiile sale de avangardă au îmbinat tehnicile indiene de ţesut cu paletele contemporane revoluţionând sari-ul, odată cu crearea unor piese în imprimeuri cu buline, zebră sau chiar cu modele abstracte.

Designerul nu s-a limitat însă la sari-uri, proiectând şi accesorii precum eşarfe şi cravate. El a pus pus bazele unei reţele de magazine în opt oraşe indiene, bucurându-se azi de o afacere online înfloritoare.

Citește și 

Oase este în doliu! Tatăl co-prezentatorului Asia Express a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Cele mai frumoase și neobișnuite hoteluri din lume. Unul este făcut integral din gheață. Imagini spectaculoase!

Snoop Dogg s-a filmat pe o manea a lui Florin Salam. Clipul face senzaţie pe internet VIDEO


loading...